Annons:

EXTRA: FÖRETAG VILL TA ÖVER GLAMOX-LOKALERNA:

Det finns potentiella köpare till Glamox-fastigheten och Glamox är nära att skriva en avsiktsförklaring med ett av företagen. Foto: Ossian Mathiasson

EXTRA: FÖRETAG VILL TA ÖVER GLAMOX-LOKALERNA: "FINNS POTENTIELLA KÖPARE"

Glamox fabrik i Målilla stänger i slutet av april månad. Nu kommer ett fint besked. Det finns intresse från ett företag som vill ta över lokalerna. 
– Glamox är nära att skriva en avsiktsförklaring med en intressent för fastigheten, säger Glamox platschef Magnus Antonsson. 

Annons:

Beskedet om att lägga ned Glamox fabrik i Målilla och stänga anläggningen under våren 2021 kom som en chock för många förra sommaren. Produktionen har flyttats till Norge och Estland av besparingsskäl och de 116 anställda har gått hem i tre olika omgångar. Det sista gänget lämnar fredagen den 30 april, det vill säga samma dag som anläggningen bommas igen. 

I dag rapporterar P4 Kalmar om att Glamox för diskussioner med ett företag som visar intresse för lokalerna. Det bekräftar platschefen Magnus Antonsson i en intervju med vår tidning och det uppges vara väldigt nära en lösning.

– Fastigheten har legat ute till försäljning hos en mäklare så det finns några intressenter. Det finns potentiella köpare till fastigheten och Glamox är nära att skriva en avsiktsförklaring med ett av företagen.  Jag själv är inte involverad i försäljningen utan koncernens finanschef Thomas Lindberg, som sitter i Oslo, driver försäljningen, säger Magnus Antonsson och fortsätter:

– Utifrån den information som jag fick från Thomas i dag så ligger det i en nära framtid att skriva en avtalsförklaring med ett av företagen som har varit intresserade av fastigheten och vill undersöka lite mer. Däremot är det tystnadsförbindelse kopplat till det så det släpps inte vem det är som är intresserad. 

"All produktion är flyttad"

Magnus Antonsson berättar att Glamox fastighet håller på att tömmas inför nedläggningen senare i april.

– Vi håller på med flytt av utrustning så vi har ingen produktion igång längre. Den avslutades för två veckor sedan. All produktion är flyttad och det finns viss produktionsutrustning som inte var intressant för de åtagande fabrikerna så det finns en del som står kvar här. Det planerade slutdatumet är den 30 april.

Hur många personer jobbar kvar på Glamox?

– Ursprungligen var det 116 personer, nu är det nere på 46 personer så de är sist ut i april.  

Vad gör medarbetarna som är kvar?

– Vi håller på och inventerar saker som vi packar ihop och skickar iväg till åtagande fabriker.  

Nu är Glamox epok i Målilla snart över, hur känns det? 

– Nu har vi levt med beskedet sedan förra sommaren så det är klart att det är väldigt tråkigt för oss som har haft vår anställning här på Glamox. Att det blev som det blev, vi har förstått det under många månader att det är så det kommer bli. Vi har fått anpassa oss till det. 

Vad händer för dig?

– Jag kommer börja jobba på ett företag i Oskarshamn där jag bor.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt