Annons:

STOR ARBETSGIVARE I TRAKTEN SÅLD – HÄR ÄR NYA ÄGAREN

Gjuteriföretaget IAC byter ägare efter 17 år. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

STOR ARBETSGIVARE I TRAKTEN SÅLD – HÄR ÄR NYA ÄGAREN

IAC har över 30 anställda i Ankarsrum och cirka 60 i Hultsfred. Nu har det anrika bolaget fått en ny ägare. Grönskärgruppen tar över och lanserar direkt en satsning som kan leda till fler jobb i Ankarsrum. 

Annons:

Nuvarande ägaren Folke Sandvik har ägt bolaget, som funnits i nästan 100 år, under stora delar av de två senaste decennierna. Nu får bolaget en ny ägare i Grönskär Gruppen. IAC har 180 anställda fördelat på Sverige, Estland och Ryssland. 30 av dem finns i Ankarsrum och 60 i Hultsfred. 

– IAC är precis den typ av traditionsrika, fina industriföretag som vi söker samarbete med. Att tillsammans med nuvarande ledning, som kvarstår som delägare, få arbeta vidare på den utvecklingsresa som redan påbörjats, ska bli extremt spännande. Med vår erfarenhet av att bygga strukturkapital och utveckla nya marknader är vi övertygade om att vi tillsammans kommer kunna ta IAC till en ny nivå, och förhoppningsvis säkra ytterligare 100 framgångsrika år, säger Grönskär Gruppens VD Mattias Gadd. 

Satsningen som man nu planerar kan leda till fler jobb i Ankarsrum. IAC levererar gjutna och mekaniskt bearbetade aluminium- och magnesiumkomponenter och har en budgeterad omsättning i år på 400 miljoner. 

Grönskär Gruppen är ett investmentbolag som är baserat i Täby. 2019 omsatte bolaget 125 miljoner och gjorde ett resultat på 17 miljoner. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt