Annons:

Matilda Johansson som driver Räven & Osten hade tre anledningar att fira under ostfestivalen. Foto: Pressbild

Ny fullträff för Matilda – tog hem tre priser på stor mässa

Räven & Osten nådde nya milstolpar under helgens stora ostfestival i Stockholm. Totalt blev det tre bronsmedaljer – ett antal som ingen annan aktör på mässan lyckades med.
– Det ger dignitet och pondus, säger hon. 

Annons:

Matilda Johansson driver ett eget mejeri på lilla orten Lida utanför Järnforsen och hennes ostar under varumärket Räven & Osten har mottagit en mängd fina priser under åren. I helgen var det dags igen när årets stora ostfestival hölls på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Ostarna som prisades var Lida Blå, Rävens Lilla Röda och Lida Gårdsost som alla fick bronsmedalj i kategorierna blåmögelost, mjuk/halvmjuk kittost och pressad ost.

– Det var väldigt roligt att få priser i flera olika kategorier, det var jag väldigt glad för det. Det är jätteroligt att få priser, jag tycker att det ger pondus och dignitet.

Är det viktigt ur en affärsmässig synpunkt?

– På ett sätt är det absolut det, men det är ens närmaste kunder som bestämmer om de tycker om produkterna. Att få pris blir en stämpel på att det jobb man lagt ned har varit bra. Jag tycker att det är givande att tävla och brukar passa på när jag är på den gär typen av tillställningar.

Förändrar du ostarna efter hand eller är recepten satta?

– Det är en ständig process och det kan vara svårt att göra dem likadana. Lida Blå lagras i fyra månader, så gör jag en liten ändring där tar det ju ett tag innan jag ser resultatet. Jag gör absolut förändringar, men inte så stora och inte så frekvent.

Matilda Johansson har drivit sitt företag i nio år nu.

– Det funkar, pandemin hade kunnat vara hård, men för många i min bransch blev det ett litet lyft med mer hemkonsumtion och besök i närområdet.

Precis som tidigare kommer Räven & Osten öppna gårdsbutik och fik under sommaren.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt