Annons:

  • Marie och Thomas Karlsson har varit med och arrangerat Dacketräffen. Foto: Sara Åstrand

  • Dacketräffen pågår mellan 4 och 8 augusti. Foto: Sara Åstrand

  • Thomas Stål, Mona Karlsson, Mikael Englöv, Jan Karlsson och Fredrik Lundqvist kommer från Motala och Mjölby. Foto: Sara Åstrand

  • Under helgen spelas det mycket musik. Foto: Sara Åstrand

  • Det var cirka 800 besökare under helgen. Foto: Sara Åstrand

  • Besökarna kommer för att träffa likasinnade och umgås. Foto: Sara Åstrand

Många reser långt för att vara med på den populära träffen: ”Det är ett tillfälle att träffa likasinnade”

I helgen var det den årliga Dacketräffen i Virserum. Bortsett från torsdagen var det strålande väder och besöksantalet var över förväntan. Gästerna reser långt för att kunna vara med under träffen. 

Annons:

För det 37:e året anordnades Dacketräffen i helgen. Där möts motorintresserade för att främst umgås och träffa likasinnade. Det bjuds på musik, tävlingar, lekar och matservering på området. I år var hade evenemanget uppemot 800 besökare. 

– Det har gått jättebra, det är över förväntan. Vi har ett gott rykte så folk väljer att komma tillbaka. Vi satsar på musiken och erbjuder bra service. Det uppskattas och det ger ett inslag till samhället, säger Thomas Karlsson, en av arrangörerna. 

– Ortsborna är positiva till det här. Det är aldrig någon som klagar över ljudnivån eller liknande, tillägger Marie Karlsson. 

Pris för längsta vägsträcka

De flesta åker långt för att vara med på Dacketräffen. Majoriteten är inte alls från trakterna, som man kanske tror. De kommer besökare från de flesta delarna av Sverige som Malmö, Göteborg och Stockholm, men det är även internationella gäster med under helgen. 

– Det är många holländare med i år, men också tyskar och engelsmän. 
Thomas Karlsson berättar att det varje år delas ut pris till den som har åkt längst vägsträcka, både totalt och inom Sverige. 

Medelåldern på Dacketräffen är hög, men Thomas Karlsson berättar att man försöker göra sitt bästa för att även locka yngre. 

– Det är gratis inträde upp till 24 år. Vi försöker även ha brett musikutbud så att det även lockar ungdomar. 

”Vi trivs här”

Dagens Hultsfred/Dagens Vimmerby träffade ett gäng som hade åkt från Motala och Mjölby för att vara i Virserum under helgen. De har tidigare besökt Dacketräffen ett tiotal gånger. 

– Det är trevligt och vi trivs här, samt är det bra engagemang och god service, säger Mona Karlsson. 

– Det är även ett tillfälle att träffa likasinnade och det är en blandning av folk, tillägger Fredrik Lundqvist. 

De hade varit och besökt marknaden tidigare under dagen och såg framemot resterande av helgen när vi pratade med dem under lördagseftermiddagen. 

Samtidigt som andra evenemang

Dacketräffen hålls under samma helg som det pågår mycket annat i kommunen. De olika evenemangen riktar sig till samma målgrupp och det är en stor fördel för Dacketräffen. Det är många som åker till Motorns dag i Målilla och Mopedrallyt i Hultsfred. Virserums marknad är också en populär aktivitet att gå på. 

– Det är många som kommer tidigt och åker rundturer häromkring, men man kommer framför allt för att umgås och träffas över sommaren, menar Thomas Karlsson.

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt