Annons:

  • Sveriges nya dansbandsstjärna följer med på Diggiloo-turnén

    Dansbandssångaren Lucianoz (längst upp till höger) följer med på Diggiloos sommarturné runt om i landet. Foto: Anna-Lena Ahlström/Pressbild

  • Sveriges nya dansbandsstjärna följer med på Diggiloo-turnén

    "Jag har hört att det är jättestor publik på Diggiloo-turnén", säger Lucianoz, tvåa från vänster. Foto: Kristofer Sandberg

Sveriges nya dansbandsstjärna följer med på Diggiloo-turnén

Lucianoz är dansbands-Sveriges nya kelgris. Nästa sommar följer dansbandssångaren med på Diggiloos turné runt om i landet. 

Annons:

Lucianoz, eller Luciano Axelsson som han egentligen heter, slog igenom på Tiktok förra hösten när han tolkade Stefan Borschs dansbandsklassiker ”Det är ju dej jag går och väntar på” från 80-talet. Hans syster la ut ett klipp när Lucianoz framförde låten och det fick tusentals visningar på några få dagar. 

– Jag tänkte att jag var mig själv, sjöng för familjen och hade kul med min barndomsvän som satt mittemot. Jag gillar Stefan Borschs musik och det var hans låt jag sjöng i klippet. Det var en grej vi gjorde hemma och det ledde till att min syster började filma, säger Lucianoz. 

"Underbar resa, helt sjukt"

Covern släpptes på Spotify på juldagen 2022 och når inom kort 14 miljoner strömningar. Lucianoz 2024 har varit fullspäckat med spelningar på olika platser i landet, uppträdande i mellanakten på Melodifestivalen, skivkontrakt och egen realityserie på TV4. 

– Det har varit en underbar resa, helt sjukt. Jag har fått besöka många fina platser och träffa många fina människor. Som det är nu är man upptagen med musikkarriären, men det är det här jag älskar att göra. Det är bara att köra all in, säger Lucianoz.

Vad är förklaringen till att du just har fastnat för dansbandstolkningar?

– Jag har fått det från min pappa som har lyssnat mycket på dansbandsmusik. Jag själv älskar dansband, det gör mig glad. Man får kärlek av dansbandsmusiken och man kan relatera till så mycket i den musikgenren.

Diggiloo firar 20 år i sommar och Lucianoz är en av artisterna som följer med på den populära och välbesökta sommarturnén. 

– Jag tror att det kommer bli en underbar resa och jag har hört att det är jättestor publik på Diggiloo-turnén. Vi är ett härligt gäng så jag tror att det kommer bli jätteroligt för oss. 

Årets Diggiloo-turné består av följande artister: Anders Bagge, Andreas Lundstedt, Andreas Weise, Ann Westin, Dogge Doggelito, Elisa Lindström, Idol-vinnaren Cimberly Wanyonyi, Jessica Andersson, Liamoo, Lucianoz och Wiktoria Johansson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt