Annons:

Äntligen dags för Mörlundatalangen att släppa sin första singel

Äntligen är det dags för 18-årige Mörlundatalangen Emanuel Boigs att släppa sin debutsingel. Foto: Privat

Äntligen dags för Mörlundatalangen att släppa sin första singel

Mörlunda-killen Emanuel Boigs satsar helhjärtat på musiken och karriären börjar ta fart på allvar. På fredag släpper han sin första singel.
– Visst är det lite nervöst i och med att det är min första låt, säger han.

Annons:

När det inte är sommarlov pluggar 18-åringen från Mörlunda på Academy of Music and Business i Tingsryd, en musik- och affärsrelaterad gymnasieutbildning inriktad på musik, musikproduktion och entreprenörskap. Till hösten börjar han det tredje och sista året.

– Jag har alltid varit intresserad av musik. Det började redan på dagis, och ju äldre jag har blivit desto mer har intresset växt. För några år sedan började jag åka runt och spela lite, men nu under coronatiden har det inte blivit så mycket, säger Emanuel Boigs.

– Vi får se hur det blir i framtiden. Jag är inriktad på artisteri, men kommer förmodligen plugga vidare med inriktning mot handel. Hur stor satsningen på musiken blir beror nog på flera saker, men nu är ändå huvudfokus på skolan.

Sin första singel 

Nu på fredag, 14 augusti, släpper Emanuel sin första singel. Och det är även den första egna låten han har skrivit.

– Min mentor från Talent Coach, Bosse Nikolausson, kopplade ihop mig med två producenter i Växjö sedan jag fått i uppgift att skriva en låt på tre veckor. Jag träffade dem i studion, skrev om låten lite, spelade in den, och på den vägen är det.

På fredag släpps låten, Missing You, på alla tänkbara digitala plattformar.

Vad handlar den om?

– Det är en kärlekshistoria invävd i en poplåt, dock inte självupplevd, skrattar Emanuel.

Hur känns det inför singelsläppet?

– Visst är det lite nervöst i och med att det är min första låt, men det ska bli jättekul. Sedan får vi se vad som händer därefter.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt