Annons:

Annie Lööf meddelar att Centerpartiet släpper fram Magdalena Andersson – men inte regeringens budget. Foto: Pressbild

Centern släpper fram Andersson – men ger inte stöd för budgeten

Centerpartiet kommer att släppa fram Magdalena Andersson (S) som statsminister. Partiet kommer dock inte rösta på regeringens budget. Det innebär att det sannolikt blir M-, KD- och SD-budgeten som går igenom.

Annons:

Under onsdagen ska både Magdalena Andersson bli vald till statsminister i Sverige, vilket blir den första kvinnliga statsminister landet någonsin haft. Under dagen ska det även röstas om budgeten.

Centerpartiet, som efter Vänsterpartiets uppgörelse med S sent på tisdagskvällen, var det parti som skulle få det avgörandet ordet. Vid en pressträff på onsdagsmorgonen meddelade Annie Lööf att man kommer släppa fram Magdalena Andersson som statsminister.

Men Centern kommer inte ge stöd till regeringens budgetproposition. 

– Vi konstaterar att vi inte är beredda att ta ansvar för hela budgeten, den är inte i sin helhet tillräckligt bra. En stor del går till att höja bidragen. Vi kommer därför rösta på vår egen budget och vår egen politik. Sedan kommer vi lägga ner våra röster, säger Annie Lööf. 

Hon menar att Socialdemokraterna gjort en oroande vänstersväng. Sannolikt innebär det att Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraternas gemensamma budget går igenom i riksdagen.

– Tyvärr verkar det som att SD kommer att kunna genomföra sin ekonomiska politik. Jag är oerhört besviken, säger Per Bolund, språkrör för Miljöpartiet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt