Annons:

Anders Åkesson hoppas på satsningar i Kalmar län. Foto: Arkivbild

I dag kommer Trafikverkets besked – stora förhoppningar från riksdagsledamoten

Blir det en satsning på infrastrukturen i Kalmar län? Under tisdagen kommer Trafikverkets nationella infrastrukturplan för 2022-2033.

Annons:

Riksdagsledamoten Anders Åkesson (C) har tidigare sagt att Kalmar län är Sveriges Kaliningrad. Nu har han förhoppningar om satsningar i länet.

– Jag förväntar mig att flera punkter som har sin bäring i Januariavtalet finns med på listan, t.ex. satsningar på vägunderhållet och underhållet av våra järnvägar. En annan punkt som varit viktig för Centerpartiet är satsningar på cykelvägar i hela landet, upprustning av också de mindre vägarna och ett stopp för hastighetsneddragningar, säger Anders Åkesson i ett pressmeddelande.

Han hoppas på satsningar på både Stångådals- och Tjustbanan samt satsningar på E22.

– Centerpartiet har drivit på i frågan om att öka anslagen till de regionala transportplanerna som Region Kalmar län och länets kommuner beslutar om och där vet vi att vi redan uppnått resultat, den regionala ramen för länet har nu passerat en miljard i omfattning, det är bra eftersom de pengarna verkligen behövs. Nu hoppas jag att vi också får se en större andel än vanligt av de flera hundra miljarderna i den nationella planen också hamnar i Kalmar län, säger Anders Åkesson.

Efter att Trafikverkets förslag nu presenterats så går det ut på remiss till den 28 februari 2022.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt