Annons:

Hon kliver in och tar Hjeltes plats som ledamot i socialnämnden

Nathalie Gustafsson (SD) är utsedd till Lena Hjeltes ersättare som ledamot i socialnämnden. Foto: Ossian Mathiasson

Hon kliver in och tar Hjeltes plats som ledamot i socialnämnden

Lena Hjelte är inte längre medlem i Sverigedemokraterna och har lämnat uppdraget som ledamot i socialnämnden. Nu är hennes ersättare klar.

Annons:

Hultsfreds kommun fick för en tid sedan in en skriftlig begäran från Lena Hjelte om att bli entledigad från uppdraget som ledamot i socialnämnden. Hon har dessutom lämnat det parti som hon har företrätt, Sverigedemokraterna, under de två senaste åren. Ett enigt fullmäktige beviljade samhällsdebattörens entledigande. 

SD-gruppledaren Göran Gustafsson lämnade muntlig information till fullmäktiges ordförande Anders Andersson (KD) med förslaget om att välja Nathalie Gustafsson (SD) till ny ledamot i socialnämnden för resterande del av mandatperioden.

Fullmäktigepolitikerna godkände valet och vem som tar Nathalie Gustafssons tidigare uppdrag som ersättare är inte klart. 

– Det har uppstått en vakant plats som ersättare i socialnämnden. Nomineringen är inte klar så fyllnadsvalet kommer på nästa fullmäktigemöte, sa fullmäktiges ordförande Anders Andersson på fullmäktigemötet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt