Annons:

Regionens inställning ger svar på motion om inventering av ödehus

Hultsfreds kommun vänder sig till Region Kalmar län som får komma med besked vad gäller Lennart Davidssons motion om inventering av ödehus. Foto: Ossian Mathiasson

Regionens inställning ger svar på motion om inventering av ödehus

KD-politikern Lennart Davidssons motion om inventering av ödehus i Hultsfreds kommun lämnas utan direkt åtgärd i kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Utvecklingskontoret har fått i uppdrag att bevaka frågan när den lyfts på regionalt plan, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Fullmäktigeledamoten Lennart Davidsson (KD) lämnade i våras in en motion om inventering av ödehus. Han vill få vetskap om hur många hus som står obebodda på landsbygden plus att det redovisas hur kommunen kan ge fastighetsägarna information om hur uthyrning, användning eller försäljning av fastigheten kan äga rum. 

Utvecklingskontoret bevakar frågan

Samhällsbyggnadsgruppen har i samråd med turism- och landsbygdsutveckling behandlat frågan och lämnat yttrande på motionen.

– Regionen diskuterar om man ska göra något gemensamt för Kalmar län i ett projekt. I avvaktan på det så är motionssvaret att vi anser motionen besvarad genom att ge uppdrag till utvecklingskontoret att bevaka frågan när den lyfts på regionalt plan och återkomma till kommunstyrelsen med ett förslag på åtgärd, säger Lars Rosander. 

Hultsfreds kommun väljer därmed att avvakta och invänta besked från Region Kalmar län, som anger att diskussioner förs på länsnivå om att starta ett övergripande projekt med inriktning på ödehus i länet. Inget beslut är ännu fattat.

– Vi får vidta åtgärder ifall det händer något och hänga på det som regionen säger, annars får frågan återkomma om vi ska göra något eget, säger Lars Rosander.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt