Annons:

Det här vill SD kämpa för i Hultsfred under mandatperioden

Birger Karlsson och Göran Gustafsson har presenterat vad partiet vill kämpa för under den kommande mandatperioden. Foto: Pressbild

Det här vill SD kämpa för i Hultsfred under mandatperioden

Sverigedemokraterna i Hultsfreds kommun står inför en nystart med flera nya aktiva politiker. Nu har partiet lagt upp en plan med vad de vill kämpa för under kommande mandatperiod. 

Annons:

Birger Karlsson är en av Sverigedemokraternas nya krafter på lokalt plan och ser fram emot att engagera sig politiskt. Han går tillsammans med Göran Gustafsson ut med ett pressmeddelande om vad partiet vill kämpa för under kommande mandatperiod. 

– Det är inte mycket som har gjorts rätt under de senaste åtta åren plus att vi har ett krig i vårt närområde. Nu står vi här inför stora utmaningar för att göra livet drägligt för gemene man, säger Birger Karlsson. 

Sverigedemokraterna har lokaliserat vad de vill sätta fokus på i Hultsfreds kommun under kommande mandatperiod. 

– Vi vill bidra till att hålla kostnaderna nere och verka för att vi lokalt får ett bra liv. Vi har senaste veckan medverkat till att hålla tioprocentiga prishöjningar för grönt avfall till åtta procent. Vi har och kommer motverka stora kostsamma nya projekt i Hultsfred där vi måste låna till dessa investeringar. Projekt som inte är akuta skjuts på framtiden för att inte behöva låna och på så vis höja kommunens skattetryck, säger Birger Karlsson. 

"Skulle ge stora negativa effekter"

Sverigedemokraterna ställer sig negativa till Njordrs tilltänkta vindkraftspark med tolv 270 meter höga vindkraftverk. 

– Vi kommer strida för att de inte ska byggas i Målilla. Det skulle ge stora negativa effekter lokalt i form av bland annat lågfrekvent buller, skuggor, blinkningar, nattliga strålkastare för att varna flygplan, döda fåglar och insekter, prisfall på mark och fastigheter i närområdet och påverkan av minskad turism till älgparker med mera, säger han och fortsätter: 

– Den positiva lokala effekten begränsas till ett fåtal privata markägare som skulle tjäna pengar på sin mark. Vi behöver inte ha dåligt samvete för att avvisa multinationella företags utnyttjande av vår mark som lämnar efter sig stora negativa effekter för lokalbefolkningen. 

SD:s ordinarie ledamöter i fullmäktige under kommande mandatperiod är följande: Göran Gustafsson, Birger Karlsson, Peder Elg, Nathalie Gustafsson, Jens Kleta och Tarmo Kulojärvi. 

Fakta

Här är några av uppdragen som Sverigedemokraternas ledamöter har tilldelats under kommande mandatperiod: 

Kommunstyrelsen: Göran Gustafsson (ordinarie) och Birger Karlsson (ersättare). 

Socialnämnden: Nathalie Gustafsson (ordinarie) och Göran Gustafsson (ersättare).

Barn- och utbildningsnämnden: Birger Karlsson (ordinarie) och Dan Karlsson (ersättare). 

Hultsfreds Bostäder: Jens Kleta (ordinarie).

God man i lantmäteriförrättningen: Tarmo Kulojärvi. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt