Annons:

KD vill se fritidsgårdar – ”Bästa investeringen man kan göra”

Kristdemokraterna vill se fler fritidsgårdar i kommunen. Foto: MostPhotos

KD vill se fritidsgårdar – ”Bästa investeringen man kan göra”

Kristdemokraterna vill se fritidsgårdar på fler orter i kommunen. Förslaget lyftes redan i valrörelsen och har nu tecknats ned i en motion.

Annons:

Idag finns det fritidsgårdar i Hultsfred, Virserum och Målilla. Det vill KD vidareutveckla och hitta koncept som skulle fungera för Silverdalen, Järnforsen, Mörlunda och Vena.

Tanken är att kommunen ska hitta samarbeten med olika föreningar på orterna.

”Kommunen kan då t ex stå för hyreskostnader och viss utrustning, som t ex pingisbord, medan föreningen har ideella ledare som ansvarar för verksamheten en eller kanske två kvällar per vecka”, skriver KD i motionen.

"Man kan bli mörkrädd"

Partiets Niclas Mobelius (KD) är redan aktiv för en liknande lösning i Järnforsen på fredagarna. Han berättade själv om hur värdefulla kvällarna är för ungdomarna.

– Ungdomar har stort behov av att komma på de här kvällarna och de har bidragit till ett bättre levnadssätt. Det finns många ungdomar på de orter som inte har tillgång till fritidsgård idag och jag tycker att kommunen ska gå in och stötta detta. Vi möter otäcka berättelser och man kan bli mörkrädd när man hör vad som florerar bland unga idag. Därför tror jag att det är den bästa investeringen man kan göra, sa han på gårdagens kommunfullmäktige. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt