Annons:

KD i länet går emot EU-parlamentarikern – vill se restriktiv narkotikapolitik

EU-parlamentarikern Sara Skyttedal. Foto: Bildbyrån

KD i länet går emot EU-parlamentarikern – vill se restriktiv narkotikapolitik

EU-parlamentarikern Sara Skyttedal menar att Sverige behöver en ny narkotikapolitik. Kristdemokraterna i länet tar nu avstånd från det. 

Annons:

Det var vid Kristdemokraternas partidistriktsårsmöte som ett antal motioner och förslag behandlades. Ett av förslagen som antogs av årsmötet var att hålla fast vid den restriktiva narkotikapolitik som länge kännetecknat KD.

– Motionen är inlämnad av Anders Andersson i Järnforsen och Johanna Sandin i Mörlunda. Länets distriktsstyrelse ställde sig helhjärtat bakom deras argument och förslag. De beskriver i sin motion ett antal väldokumenterade exempel på risker med legalisering av cannabisbruk. Motionen ligger väl i linje med Kristdemokraternas befintliga politik. Den dagsaktuella debatten har inte presenterat något övertygande bevis om motsatsen. Vi ser inget skäl att förändra partiets hållning i frågan, säger Jimmy Loord, ordförande för Kristdemokraterna i Kalmar län.

Motionen kommer nu att skickas vidare för behandling på Kristdemokraternas riksting. Det äger rum den 10 till 12 november i Helsingborg. 

– Möjligheten för enskilda medlemmar att påverka partiets politik är en viktig del i våra interna demokratiska processer. Kristdemokraterna är i grunden en folkrörelse och helt beroende av engagemanget från våra medlemmar. Narkotikapolitiken engagerar, det är många som drabbats både direkt och indirekt av missbruk och drogberoende. Vi hoppas därför givetvis att även rikstinget bifaller motionen, säger Jimmy Loord. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt