Annons:

Kommunens taxa för kaffeservering vid möten föreslås försvinna

Taxa för kaffeservering i kommunhuset i samband med möten föreslås tas bort. Förslaget är att respektive nämnd tar kostnaden för kaffet. Foto: MostPhotos

Kommunens taxa för kaffeservering vid möten föreslås försvinna

Politikerna i Hultsfreds kommun har lagt förslag om att ta bort taxa för kaffeservering i kommunhuset när det kommer till möten. Förslaget är att fika ska ingå vid sammanträden och längre möten och att det blir nämnderna som får stå för kostnaden. 

Annons:

Förslag om att taxan för kaffeservering i kommunhuset upphör att gälla i samband med möten var uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott för en tid sedan. 

– I samband med möten brukar vi ta ett break för kaffe och istället för löneavdrag kommer respektive nämnd ta kostnaden för kaffet, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

De som dricker kaffe utöver sammanträden får betala som vanligt. 

– Är det så att man är där i annat syfte och att det inte är möte får man själva betala för kaffet, säger Lars Rosander. 

Framsteget har hand om kaffeserveringen i kommunhuset sedan några år tillbaka.

– Det gör de på ett mycket bra sätt. Det blir arbetsträning som gör att det förhoppningsvis känns som en meningsfull uppgift plus att det är en bra service till de som jobbar i kommunhuset, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt