Annons:

Lokala partiets uppmaning – större kommunalt engagemang i klimatfrågan

Tommy Ejnarsson och Lennart Beijer har tillsammans med Madelene Johansson författat en motion om klimatfrågan. Foto: Ossian Mathiasson

Lokala partiets uppmaning – större kommunalt engagemang i klimatfrågan

Lokala företrädare för Vänsterpartiet ställer krav på Hultsfreds kommun i en nyväckt motion som syftar till att kommunen ska visa större engagemang i klimatfrågan. Motionen är skickad till kommunfullmäktige i Hultsfred. 

Annons:

Motionen är undertecknad av vänsterpartisterna Tommy Ejnarsson, Lennart Beijer och Madelene Johansson. De tre politikerna har önskemål om att Hultsfreds kommun tillsätter en grupp som beskriver på vilka sätt kommunen kan bidra till att klimatmålen uppnås och väger ihop de olika intressen. 

”Gruppen ska bestå av forskare inom lämpliga områden som väljs i samarbete med Linnéuniversitetet, av intressenter i kommunen och av politiker. Arbetet ska tidläggas och delrapporter lämnas”, skriver de tre vänsterpartisterna. 

Den andra punkten i motionen handlar om att kommunen ska medverka i klimatveckan årligen med föreläsningar och utställningar och uppmana skolorna till att delta i arbetet med egna evenemang. 

”Hultsfreds kommun ska naturligtvis göra så mycket som möjligt för att bidra till att den globala uppvärmningen stannar på 1,5 grader på ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart sätt både i sin direkta verksamhet, men också genom att bidra till att företag, organisationer och boende i kommunen gör vad de kan för att bromsa den globala uppvärmningen”, skriver Ejnarsson, Beijer och Johansson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt