Annons:

Centerpartiets bästa valresultat i Hultsfred:

Per-Inge Pettersson och Centerpartiet gjorde ett mycket starkt val i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Centerpartiets bästa valresultat i Hultsfred: "Fantastiskt"

Centerpartiet i Hultsfreds kommun blev valets stora vinnare. De tre kvarvarande allianspartierna får egen majoritet och leder kommunen i ytterligare fyra år.
– Det är en vinst för hela alliansen, säger Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande.

Annons:

Centerpartiet kan jubla högt efter denna valsuccé i Hultsfreds kommun. 

Den noterade en enorm ökning med nio procentenheter som gjorde att de landade på 33,8 procent. 

– Det är det högsta resultatet för Centerpartiet sedan kommunsammanslagningen 1971. Jag har svårt att se att det har varit högre någon gång, säger Per-Inge Pettersson och fortsätter:

– Det som gläder mig är att det är femte valet i rad som vi i Centerpartiet har ökat eller att det har varit näst intill oförändrat. Denna ökning med nio procentenheter är fantastisk. Det är så himla roligt, säger han. 

"Bekräftelse på vår förda politik"

Efter valet 2014 var Socialdemokraterna det största partiet i kommunen men nu är det helt ombytta roller. 
Socialdemokraterna var valets överlägset största förlorare och fick endast 26,5 procent som kan sättas i relation till Centerpartiets 33,8 procent. 

– Socialdemokraterna har varit det största partiet i alla val och nu är vi störst. Vi har suttit vid makten i två mandatperioder och detta resultat är en bekräftelse på vår förda politik under de senaste åtta åren, säger Per-Inge Pettersson och fortsätter: 

– Man har ändå varit lite nervös för att det ska komma någon form av baksmälla efter fem bra val och aktivt arbete. Fem val är mycket. 

"Det är fantastiskt"

Både Liberalerna och Miljöpartiet får lämna kommunfullmäktige i Hultsfred då de samlade ihop 1,3 respektive 1,0 procent. De tre allianspartierna som är kvar i fullmäktige – C, M och KD – får ändå egen majoritet, 50,4 procent av rösterna. 

– Det är fantastiskt och en vinst för hela alliansen. Både M och KD har gjort bra val och jag hoppas att vår samverkan med M och KD fortsätter. Det har fungerat jättebra, säger Pettersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt