Annons:

Motion om att rusta upp badplats: ”Barn riskerar att få skador

Badplatsen vid Gåsehall behöver en upprustning, enligt Alexander Steinvall Svensson som har lämnat en motion till kommunfullmäktige i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Motion om att rusta upp badplats: ”Barn riskerar att få skador"

Badplatsen vid Gåsehall är i behov av en upprustning. Nu har Alexander Steinvall Svensson från Centerpartiet skrivit en motion om just det.

Annons:

Det han vill se är att man iordningställer och förfinar badplatsen vid Gåsehall, som ligger i anslutning till Strandvägen i Virserum. Badvattnet vid Gåsehall är långgrunt med sandbotten och därför ypperlig som badplats för barnfamiljer. 

”Badplatsens skötsel har dock under decennier försummats och är i behov av en upprustning. Även om badplatsen i sig inte är en kommunal badplats finns det inget som hindrar att man genomför denna motion”, skriver Alexander Steinvall Svensson i motionen. 

Gräskanten måste jämnas till

Han radar upp en del anledningar till att badplatsen bör förbättras och det handlar bland annat om att förskolan i Virserum använder denna plats som badplats, att naturcampingen skulle gynnas av att badplatsen förfinas och blir mer lättillgänglig och lockande samt minimera skaderisken för badande. 

Han vill att pinnar och löv tas bort och att det rensas upp på sandbotten och att gräskanten jämnas till längs med badplatsens kant då den är ganska hög på sina ställen. 

”Idag riskerar mindre barn att få skador när de ska ta sig ner till det svalkande vattnet. Det är upp till lite drygt en halv meter”, skriver han. 

Motionen från Centerpartiets ledamot har nu hamnat på kommunfullmäktiges bord som ska ta ställning till den på nästa sammanträde. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt