Annons:

De här tar Kristdemokraternas viktigaste poster

Åke Nilsson (KD) fortsätter som vice ordförande i kommunstyrelsen under den kommande mandatperioden. Foto: Ossian Mathiasson

De här tar Kristdemokraternas viktigaste poster

Kristdemokraterna i Hultsfreds kommun har slutfört sina förhandlingar inom alliansen. De har också nominerat sina kandidater till de positioner som man kommer ha under den kommande mandatperioden.

Annons:

Åke Nilsson fortsätter som vice ordförande i kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott och Hultsfreds Kommunala Industri AB:s styrelse (HKIAB).

Åke är på nytt nominerad som ordförande i styrelsen för Hultsfreds Bostäder och ledamot i Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK). Till dessa uppdrag kan noteras att Åke Nilsson efter nyår kommer att ingå som ordinarie ledamot i den nya regionala utvecklingsnämnden i Region Kalmar län. 

Lennart Davidsson fortsätter som Hultsfreds kommuns ordförande i den med Vimmerby gemensamma miljö- och byggnadsnämnden och är dessutom nyvald ordförande i fullmäktiges valberedning. 

Flera uppdrag för Andersson

Till dessa ordförandeuppdrag läggs nu också att Anders Andersson är vald till kommunfullmäktiges ordförande för de kommande fyra åren. 

”Det är första gången som en kristdemokrat svingar klubban i kommunens högsta beslutande organ”, skriver Anders Andersson i ett pressmeddelande. 

Anders Andersson är dessutom vald till oppositionsråd i den nya organisationen Region Kalmar län och för hans del med ett särskilt ansvar för kollektivtrafik och regional utveckling.

”Inget annat parti i Hultsfreds kommun, förutom KD, har något regionråd vilket understryker KD-gruppens starka ställning efter senaste valet”, skriver Anders Andersson. 

Har plats i alla kommunala nämnder

Förutom dessa presidieuppdrag återfinns KD-ledamöter och ersättare i alla kommunala nämnder. 

Monica Bergh fortsätter som ledamot i socialnämnden med Gun-Britt Axelsson och Sanne Nytorpet som ersättare där Sanne Nytorpet är ett nyval. Annica Eek blir ny ledamot i barn- och utbildningsnämnden med Anders Elgemark som nyvald ersättare. Förutom att Lennart Davidsson är ledamot och ordförande i miljö- och byggnadsnämnden kommer KD också att ha en ersättare och det blir Brita Freudenthal som är nyvald. Torgny Rönnestad är på nytt nominerad som ordinarie kommunrevisor. 

Christian Nytorpet, som är ersättare i kommunfullmäktige, kommer väljas som ny ersättare i kommunstyrelsen. Dessutom är Christian Nytorpet av regionfullmäktige nyvald som en av fem ordinarie ledamöter i Länsstyrelsen i Kalmar läns viltförvaltningsdelegation.  

Ny ledamot i valnämnden blir Sture Bergh och ny ersättare i samma nämnd Stefan Möller. Anne-Charlotte Cederberg är nyvald ersättare i kommunfullmäktige efter höstens val. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt