Annons:

LANDSHÖVDINGEN I BLÅSVÄDER – BETALADE UT LÖNER SVART

I dag avslöjar P4 Kalmar att landshövdingen Thomas Carlzon har betalat ut löner svart. Foto: Ossian Mathiasson

LANDSHÖVDINGEN I BLÅSVÄDER – BETALADE UT LÖNER SVART

Landshövdingen Thomas Carlzon har hamnat i rejält blåsväder. Under året har han arrangerat två privata fester där medarbetarna fått ersättning svart. Det avslöjar SR Kalmar i dag.
– Jag kan erkänna att jag gjort fel och ber om ursäkt, säger han till radion.

Annons:

En av festerna var i början av året och den andra i somras. Anställda på residenset har arbetet med att laga mot och servera. Thomas Carlzon har betalat ur egen ficka, men valt att inte redovisa löneutbetalningarna. Varken skatt eller sociala avgifter har betalats in. Vilket belopp det handlar om framgår inte av P4:s nyhet. 

Carlzon har nu tagit kontakt med Skatteverket för att göra rätt för sig.

– Jag tycker att vi gjort vårt och ska också deklarera så det blir rätt på alla håll och kanter. För vissa belopp måste man göra det och det är inga höga belopp, men det ska vara schysst på alla håll och kanter. Har man fått en ersättning på kanske 1 000 kronor måste man redovisa det och vi håller på med det just nu. Vi håller på med Skattemyndigheten så vi får det på rätt sätt, säger han till P4 Kalmar. 

På frågan om varför pengarna betalats ut svart säger Carlzon såhär: 

– Det har varit så mycket annat på min agenda så jag har inte tänkt på det. Jag kan erkänna att jag gjort fel och ber om ursäkt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt