Annons:

Riksdagsledamoten invald i partistyrelsen –

Riksdagsledamoten Gudrun Brunegård (KD) är nu invald i partistyrelsen. Foto: Jakob Karlsson

Riksdagsledamoten invald i partistyrelsen – "Djupt hedrad"

Vimmerbypolitikern Gudrun Brunegård, riksdagsledamot sedan i våras, får allt större inflytande i Kristdemokraterna. I helgen blev hon invald i partistyrelsen som ordinarie ledamot.

Annons:

Tidigare har Brunegård varit ersättare, men nu får hon alltså en ordinarie plats. Hela 255 ombud stöttade Brunegård plats i styrelsen. 

– Jag är djupt hedrad av det förtroende jag har fått. Efter två år som andre ersättare, då jag så gott som alltid fått tjänstgöra, blir jag nu ordinarie ledamot. När jag kom in i partistyrelsen för två år sedan var partiet i ett trängt läge, med lågt stöd i opinionsmätningarna. Situationen idag är helt annorlunda. Efter den makalösa vändningen i samband med valet, har opinionssiffrorna stabiliserat sig på en nivå över valresultatet och över 5000 nya medlemmar har strömmat till, säger Brunegård i ett pressmeddelande. 

Ska ta fram nytt program

Brunegård är utbildningspolitisk talesperson för KD, som nu ska ta fram ett nytt program på området. 

– Jag ser fram emot att få fortsätta vara med och formulera en politik som är bra för den lilla människan och för Sverige, inte minst inom utbildningsområdet. Där är jag partiets talesperson och rikstinget har nu beslutat att ”partistyrelsen får i uppdrag att i lämpliga former ta fram ett nytt utbildningspolitiskt program”.

I valet till partistyrelse omvaldes Ebba Busch Thor som partiordförande och Jakob Forssmed som förste vice ordförande. Bengt Germundsson, kommunalråd i Markaryd, valdes in som ny andre vice ordförande.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt