Annons:

Simone från Virserum praktiserade i riksdagen

Simone Waters har haft en späckad praktikvecka hos riksdagsmannen Jan R Andersson i Stockholm. Foto: Privat

Simone från Virserum praktiserade i riksdagen

Virserumsbördiga Simone Waters, som går på Västerviks gymnasium, är engagerad i internationella frågor och har praktiserat hos riksdagsmannen Jan R Andersson (M) i veckan.

Annons:

Det var Simone Waters intresse för internationell politik och engagemang inom FN-föreningen som tog henne till en praktikplats hos Jan R Andersson (M), Kalmar läns riksdagsledamot med plats i försvarsutskottet. 

Veckan har innefattat många aktuella frågor, bland annat att Iraks försvarsminister Najah al-Shammari misstänks för krigsbrott och bidragsbrott i Sverige, där han också är medborgare. Det är ett ärende som har hanterats i det sammansatta utrikes- och försvarsutskottet där Jan R Andersson ingår. 

"Viktigt att protestera"

Utöver det vanliga riksdagsarbetet har veckan innehållit möten med ordföranden i försvarsutskottet, utrikesutskottet, talmannen och föreningen Folk och Försvar. 

Simone avslutade sin praktikvecka med att formulera en skriftlig fråga till utrikesministern Ann Linde angående demokratirörelsen i Kina. 

– För mig är det viktigt att protestera när demokratier hotas. Men det var också ett givande sätt att få avsluta en praktikvecka på, säger Simone Waters.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt