Annons:

Oppositionen efter utspelet:

Anders Andersson (KD) är kritisk. Foto: Ossian Mathiasson

Oppositionen efter utspelet: "Var nonchalanta mot vår oro"

Länsunionen, bestående av S, C och L, har bjudit in generaldirektören Lena Erixon till samtal om länets järnvägar. – Välkommet men något senkommet, säger Anders Andersson (KD).

Annons:

Regionens politiska ledning vill nu se förändringar när det gäller länets järnvägar. Regionen har bjudit in Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon till ett möte under det första kvartalet. I ett brev beskriver man situationen som "akut". 

– Vi behöver tydliggöra de behov som regionen har, inte minst när det gäller länets tågbanor, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Regionen har tagit beslut om att miljardinvestera i nya tåg, men för att de ska fungera krävs ett nytt signalsystem. För det finns det inga medel avsatta i den nationella planen.

– Jag såg i nyhetsflödet att Länsunionen, det vill säga regionens politiska ledning, nu vaknat upp och insett behovet av att ha tydliga besked från staten när det gäller järnväg och tågsatsningarna. Det är välkommet, men något senkommet, säger Anders Andersson (KD) oppositionsråd och vice ordförande i Region Kalmar läns kollektivtrafiknämnd, i ett pressmeddelande.

"Nonchalanta mot vår oro"

När tåginköpen behandlades i regionfullmäktige lämnade M- och KD-alliansen ett tilläggsyrkande. 

– Då för nio månader sedan ville vi ha snabba ageranden, men icke sa nicke. Vårt yrkande avslogs och med viss ironi avvisade man också vårt resonemang i protokollsanteckningen. Det är sådant man minns. Nu när samma partier upplever situationen som "akut" då hoppas man säkert att vi från oppositonen också ska finnas med, trots att man för snart ett år sedan var nonchalanta genetemot den oro som vi då kände. En oro för ekonomin och genomförandet av dessa stora beslut som vi har gett uttryck för vid massor av sammannträden under våren och hösten, säger Anders Andersson (KD).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt