Annons:

Moderaten är politiker på heltid – och pluggar på helfart

Moderata regionrådet Jonas Lövgren studerar på heltid samtidigt som han jobbar heltid med politiken. Foto: Pressbild

Moderaten är politiker på heltid – och pluggar på helfart

Moderaten Jonas Lövgren tjänar 61 560 kronor per månad som regionråd. Samtidigt som han ska jobba heltid med politiken i länet studerar han till bygglovshandläggare på helfart. Det berättar Barometern.

Annons:

Politiker på heltid och student på helfart. Den vardagen lyckas det moderata regionrådet Jonas Lövgren få ihop. Lönen som regionråd ligger på 61 560 kronor i månaden och avser heltidstjänst som politiker i Region Kalmar län.

Malin Sjölander är gruppledare för Moderaterna i regionen. Hon ser Lövgrens studier som en fritidssysselsättning.

– Jag har talat med honom och kollat upp om det finns några hinder att plugga under tiden man har ett förtroendeuppdrag på heltid. Den här utbildningen är webbaserad och han har kunnat läsa den i sin egen takt på kvällar och helger. Efter det han har sagt till mig kan jag inte se det annorlunda än någon som är engagerad i en fotbollsförening, säger hon till Barometern.

"Varit en återhämtning"

Lövgren har tidigare varit vice ordförande i Kalmars samhällsbyggnadsnämnd och menar att hans förkunskaper gjort att han inte behöver lägga så mycket tid på studierna och att det inte tagit tid från det politiska uppdraget.

– Studierna har varit en återhämtning för mig. Jag har ibland pluggat långt in på nätterna. Jag har haft det som fritidssysselsättning. Jag har sysslat med de här frågorna i tolv årstid. Jag har använt utbildningen som återhämtning i en turbulent period privat i mitt liv, men utan att det har tagit för mycket kraft och tid. Jag behövde inte ens läsa en del av böckerna, så jag har inte behövt ägna så mycket tid åt det, säger han till Barometern.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt