Annons:

SD: ”Kalmar flygplats viktig för hela länet”

Martin Kirchberg (SD)

SD: ”Kalmar flygplats viktig för hela länet”

Sverigedemokraterna i Region Kalmar anser att Kalmar flygplats är en viktig pusselbit i den regionala infrastrukturen. Den har stor betydelse för näringslivet och besöksnäringen, skriver Martin Kirchberg, regionråd i Kalmar län i ett pressmeddelande. Samtidigt passar han på att kritisera Kristdemokraterna för hur de agerar i frågan.
– Jag betraktar det som enbart ett sätt för KD att få lite uppmärksamhet.

Annons:

Martin Kirchberg skriver att en utvecklad infrastruktur ger goda förutsättningar för arbetstillfällen som skapar skatteintäkter i hela länet.

– Flygplatsen är i högsta grad en regional angelägenhet. Nu när staten inte längre äger de regionala flygplatserna ser vi det som en självklarhet att regionen ska vara delägare, säger SD:s regionråd Martin Kirchberg.

Hård kritik mot KD

I pressmeddelandet skriver Martin Kirchberg att det är viktigt att regionen tar tillvara den potential flygplatsen har. SD har tidigare lagt ett förslag om att utreda dagliga förbindelser mellan Kalmar och Köpenhamn.

– Vi behöver bättre koppla samman vårt län med övriga Europa och världen. Det ska vara möjligt att resa mellan Kalmar och kontinenten och vara tillbaka samma dag. Köpenhamn är den knutpunkt som gör det möjligt att snabbt nå flest destinationer, säger Martin Kirchberg.

Kristdemokraterna har tidigare gått ut medialt med att de vill ha en återremiss innan beslutet om Region Kalmar ska köpa Kalmar flygplats, något som Martin Kirchberg inte uppskattar.

– Det förefaller som om KD inte menar allvar med sitt utspel för vi ser ingenting i deras frågor som skulle förändra synen på ägarfrågan. Jag betraktar det som enbart ett sätt att få lite uppmärksamhet, säger Martin Kirchberg.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt