Annons:

Inte aktuellt att stänga skolorna i Hultsfred

I nuläget är det inte aktuellt att stänga skolorna i Hultsfreds kommun på grund av coronaviruset, berättar barn- och utbildningschefen Martin Snickars. Foto: Ossian Mathiasson

Inte aktuellt att stänga skolorna i Hultsfred

På grund av coronahotet ställer barn- och utbildningsförvaltningen i Hultsfred in sina utvecklingsdagar, som skulle ha hållits nästa vecka. Däremot är det i nuläget inte aktuellt att stänga några skolor.

Annons:

Nästa vecka skulle barn- och utbildningsförvaltningen i Hultsfred ha genomfört sina årliga utvecklingsdagar, men de kommer nu att ställas in.

– Utifrån läget med coronaviruset väljer vi att inte samla så många människor tillsammans i två dagar, berättar barn- och utbildningschefen Martin Snickars.

Inte aktuellt stänga skolor

På nämndens möte på torsdagen togs också frågan upp om eventuell stängning av skolorna i kommunen. Det är dock inte något som är aktuellt för närvarande.

– Vi följer utvecklingen, och förbereder oss samtidigt för alla möjliga scenarier, säger Martin Snickars.

Mikael Lång (S) är 2:e vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden:

– Ett sådant beslut skulle ge en mängd dominoeffekter, som är svåra att greppa. Tills vidare följer vi de rekommendationer som ges, säger han.

Resten av terminen

Nämndens ordförande Pär Edgren (M) ser också problem med att följa grannländerna Norge och Danmark, och stänga skolorna.

– Vi är alla eniga om att de två veckorna, som man planerar där, inte kommer räcka. Det handlar i så fall om resten av terminen, och det skulle bland annat påverka eleverna när de ska söka in till gymnasiet. Om det skulle bli verklighet så ser vi att undervisningen ändå skulle fortsätta, men att man då löser det på annat sätt, säger han.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt