Annons:

Efter konflikten – politisk vilde öppnar för återkomst: ”SD:are i själen”

Carl-Johan Pettersson är öppen för att återvända till Sverigedemokraterna efter förra veckans massavhopp från SD:s kommunförening. Foto: Ossian Mathiasson

Efter konflikten – politisk vilde öppnar för återkomst: ”SD:are i själen”

Förra veckans massavhopp från Sverigedemokraterna gör att den politiske vilden Carl-Johan Pettesson öppnar för en återkomst till partiet. 
– Min målsättning är att komma tillbaka, säger han till DH. 

Annons:

Carl-Johan Pettersson valde i oktober förra året att lämna Sverigedemokraternas lokala partiavdelning och blev politisk vilde genom att ha kvar sin stol i fullmäktige. 

I en intervju med DH riktade han då kritik mot gruppmötena i gruppledaren John Hoffbrinks vardagsrum och sa att han och SD på lokal nivå drog åt helt olika håll. 

För en vecka sedan lämnade John Hoffbrink, SD:s ansikte utåt i kommunen, in sitt entledigande för samtliga uppdrag för Sverigedemokraterna och samma beslut fattade Lisbeth Hoffbrink, Ingemar Zetterström och Larry Albertsson. 

"Blev för mycket till slut"

Nu öppnar Carl-Johan Pettersson dörren för en återkomst till partiet. 

– Jag hoppade av för att jag tyckte att kommunföreningen sköttes på ett dåligt sätt. Jag tyckte att det var odemokratiskt men det är så svårt att förklara när det är så många parametrar. Allt som hände gjorde att jag gick ur partiet på lokal nivå och blev vilde. Nu är jag öppen för att gå tillbaka efter konflikten. 

Varför vill du komma tillbaka?

– Jag är SD:are i själen och har varit med länge då jag gick med i partiet 2004. Det har varit tufft att vara SD:are och det har gjort att det har blivit så här. I den här kommunföreningen är jag inte nöjd med hur SD:s politik har drivits..

Vad tänker du på då?

– Jag tycker att han (John Hoffbrink) har misskött det på ett sådant sätt som jag inte acceptera. Demokratin har inte kommit i förstahand. Normalt sett så är man överens i en fullmäktigegrupp innan en motion lämnas in eller att man åtminstone informerar om motionen. 

Du tycker att han har kört sitt eget race?

– Ja, så är det. Han har lämnat in motioner på egen hand utan att prata med någon annan i partiet. Det blev bara för mycket till slut, säger han och fortsätter:

– Nu har han hoppat av politiken och jag är fortfarande medlem i partiet. Det normala är väl att man hoppar av partiet när sådana konflikter uppstår men jag valde en annan väg.

Bestämmer sig i sommar

Under denna vecka ska SD:s lokalförening ha ett styrelsemöte för att tillsätta de vakanta platserna i både styrelse och nämnder. Carl-Johan Pettersson kommer inte finnas med på mötet. 

– En person som finns med i SD:s kommunförening har ringt och frågat mig om jag kommer tillbaka nu. Det är väldigt tidigt att säga något. Jag måste ta en diskussion med personerna kring Medborgarpartiet som jag har tänkt starta. Det är inte aktuellt precis just nu men jag är öppen för det. Min målsättning är att komma tillbaka, säger Pettersson. 

Hur har första tiden som politisk vilde varit?

– Det har väl inte varit så stor skillnad samtidigt som det har varit skönt. När jag var med i kommunföreningen så kände man att man var ansvarig för motioner som Hoffbrink lämnade in. Det finns motioner som jag inte alls står bakom och inte har haft någon aning om. 

När kommer ditt beslut?

– Mitt beslut kommer under sommaren. Jag måste också kolla vad ledamöterna i SD säger så jag vet om de vill ha mig tillbaka eller inte. Jag får kolla upp sådana saker först innan jag bestämmer mig. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt