Annons:

Klartecken för välkomstskyltar – ska symbolisera orten

Nu ska det bli välkomstskyltar på kommunens orter. Foto: Genrebild

Klartecken för välkomstskyltar – ska symbolisera orten

Många har velat se välkomstskyltar på de olika orterna i kommunen. Nu finns förslag på 20 skyltar som ska symbolisera varje enskild ort. 

Annons:

Förslagen om välkomstskyltar i de olika orterna i Hultsfreds kommun har kommit genom både motioner och skrivelser – från höger till vänster på den politiska skalan.

Nu har det blivit klartecken från den politiska ledningen och 20 förslag på välkomstskyltar har tagits fram. Varje ort får en symbol som ska symbolisera något särskilt med orten. 

– Det är termometern eller speedwaycykeln i Målilla, en kyrka i Vena, en traktor i Mörlunda och en dackestaty i Virserum för att ta några exempel, säger Lars Rosander och fortsätter:

– Det vi har fått är en skiss på hur det kan komma och se ut. 

Hur har man valt ut vad som ska symbolisera de olika orterna?

– Det kommer från turism- och informationsavdelningen. Det kan bli annorlunda senare, men det här är förslaget. Det finns en stor efterfrågan på det och vi tycker att det är viktigt att man känner sig välkommen till respektive ort. 

Finanseringen inte helt klar

Kostnaden beräknas till 1,5 miljoner totalt. Finansieringen är något oklar, men kan komma att ske med Hultsfred Makeover-medel. 

– Vi är alla positiva till det här, säger Tommy Rälg (S). 

Åke Nilsson instämmer: 

– Det här är ett förslag, men de ser trevliga ut tycker jag. Trafikverket kommer säkerligen ha synpunkter på det också men finessen är det enhetliga. Man ska känna igen sig i kommunen. 

Centerpartisten Owe Samuelssons motion om parkeringsfickor med informationstavlor vid infarterna till kommunen anses besvarad i samband med detta. 

– Man använder informationstavlor mindre i dag och det anses inte så prioriterat. Man satsar på välkomstskyltar i stället för de här informationstavlorna. Man går mer och mer mot digitala Infopoints också, säger Rosander. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt