Annons:

Kritiken mot Hallengren:

Riksdagsledamoten Jan R Andersson (M), bosatt i Vimmerby, riktar hård kritik mot socialminister Lena Hallengren. Foto: Arkivbild

Kritiken mot Hallengren: "Äventyrar länets besöksnäring"

Riksdagsledamoten Jan R Andersson (M) från Kalmar län riktar hård kritik mot socialminister Lena Hallengren för hennes hantering av det förlängda förbudet att servera alkohol på restauranger efter klockan 20.00.
– Hallengren äventyrar länets besöksnäring, menar han.

Annons:

Sedan julafton har det varit förbjudet att servera alkohol på restauranger efter klockan 20.00. Detta i syfte att begränsa smittspridningen av covid-19. När det skärpta förbudet infördes sattes slutdatumet till15 januari 2021.

Under torsdagen, en dag innan förbundet skulle upphöra, meddelade dock socialminister Lena Hallengren från Kalmar att förbudet skulle förlängas ytterligare, och gälla till och med 24 januari.

– Vi har fortsatt ett allvarligt läge. Vi har ett tryck på vården och vi behöver helt enkelt göra en mer samlad bedömning. Sedan får vi helt enkelt återkomma, sa Lena Hallengren till SVT.

Kritik från riksdagsmannen 

Beskedet fick stora delar av den hårt utsatta restaurangnäringen att gå i taket. Bland annat menade kritikerna att man nu beläggs med extra kostnader då exempelvis inköp och scheman för kommande period redan är gjorda, och att dessa är baserade på de beslut som tidigare har kommunicerats av regeringen.

Riksdagsledamoten Jan R Andersson (M), som är bosatt i Vimmerby, är nu en av dem som riktar hård kritik mot regeringen och socialminister Lena Hallengren.

– Krogbranschen har kanske haft det tuffast av alla branscher och nu delar Hallengren ut ett nytt skott. Det märks tydligt att Hallengren inte har någon kunskap om hur besöksbranschen fungerar, skriver han i ett pressmeddelande.

"Klarar inga fler motgångar"

– Jag har träffat många restaurangägare som under denna kris har intecknat sina hus, slutat ta ut lön och skrapat fram de sista besparingarna. Branschen klarar helt enkelt inga fler motgångar, menar Jan R Andersson.

Andersson har nu ställt en skriftlig fråga till socialminister Hallengren.

– Kan hon ge dessa företagare ersättning för uppkomna kostnader och tycker hon att två dagar är en rimlig tid för restaurangbranschen att ställa om exempelvis inköp och av bokning av personal, undrar Jan R Andersson?

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt