Annons:

Åkesson (SD):

Jimmie Åkesson skriver om Katthult i ett sammanhang om kulturell belastning. Bilden är ett montage: Foto: Simon Henriksson/Mostphotos

Åkesson (SD): "Kastades kvinnliga anhöriga ut från höga höjder även i Katthult"

Att Jimmie Åkesson ofta pratar om Astrid Lindgren är vida känt. Nu frågar han sig på Facebook om det var vanligt "att ta livet av kvinnliga anhöriga genom att kasta dem från höga höjder även i Katthult, Lönneberga, redan för hundra år sedan".

Annons:

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skrev för en tid sedan på Twitter att "Sverige behöver ett totalstopp för all invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning och ett moratorium för mottagande av kvotflytkingar". 

Det var en tweet som kritiserats kraftigt från flera politiska håll. 

Diskussionen om "kulturell belastning" har fortsatt och SD-ledaren har nu börjat hämta exempel från media om vad han menar med begreppet kulturell belastning. 

I dagarna tog han ett nytt exempel och publicerade på sin Facebook-sida. Exemplet anspelar på Katthult, där Astrid Lindgrens älskade böcker om Emil i Lönneberga utspelade sig, och handlar om de så kallade balkongmorden. 

"Fallet verkar vara det senaste i en lång rad liknande händelser, de så kallade balkongmorden." Aftonbladet lyfter idag ett av många exempel på kulturell belastning, de så kallade balkongflickorna eller balkongmorden. Det är naturligtvis upp till var och en att göra en bedömning om detta är ett helt och hållet importerat problem eller om det var vanligt att ta livet av kvinnliga anhöriga genom att kasta dem från höga höjder även i Katthult, Lönneberga, redan för hundra år sedan", skriver han på sin Facebook-sida under rubriken "dagens kulturella belastning".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt