Annons:

Förslaget: Politiker borde få mer kunskap om hedersproblematik

Åke Nilsson (KD) föreslår att Hultsfreds kommuns fullmäktigeförsamling borde få mer information och kunskap om hedersproblematik. Foto: Ossian Mathiasson

Förslaget: Politiker borde få mer kunskap om hedersproblematik

Kristdemokraternas fullmäktigeledamot Åke Nilsson (KD) anser att politikerna borde förses mer kunskap angående hedersvåld och hedersförtryck. 

Annons:

Det är i en nyväckt motion som Åke Nilsson (KD) vill att Hultsfreds kommun förmedlar information om hedersproblematik till de förtroendevalda vid lämpligt tillfälle på kommunfullmäktige efter sommaren och att riksorganisationen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime) får frågan om att hjälpa till. 

Han har nyligen lyssnat på en redovisning om hedersvåld och hedersförtryck med information från en kvinna verksam inom riksorganisationen GAPF. Han valde därefter att skriva en motion till fullmäktige i Hultsfreds kommun. 

”En skrämmande bild målades upp av hur omfattande denna företeelse är. Organisationen har funnits sedan 2001 och vänder sig till alla som är utsatta för eller berörda av hedersrelaterat våld och förtryck. På fråga framkom att det här problemet snarare ökar än minskar och dessutom kan man räkna med ett stort mörkertal. Det informerades också om att GAPF gärna kommer ut och informerar i till exempel kommunfullmäktigeförsamlingar. Jag menar att vi som förtroendevalda bör skaffa oss mer information och kunskap i den här frågan. Jag vet inte på vilken nivå kompetens och kunskap ligger inom berörd förvaltning hos oss, men den delen lämnar jag därhän denna gång. Nu gäller det oss som förtroendevalda”, skriver Åke Nilsson i sin nyväckta motion. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt