Annons:

Klart: Över en miljard till länets infrastruktur

Bilden är en genrebild. Foto: Jakob Karlsson

Klart: Över en miljard till länets infrastruktur

Anslaget till den regionala länstransportplanen landar för första gången över en miljard kronor. Detta välkomnas av Karin Helmersson, centerpartistiskt regionråd.

Annons:

På onsdagen gav regeringen Trafikverket i uppdrag att ta fram direktiv för en ny nationell transportplan samt fördelade medel till de regionala planerna.

Anslaget till den regionala länstransportplanen blir 1,068 miljarder kronor, vilket innebär att länet får mer än en miljard kronor för första gången, vilket var sex procent mer än det som Karin Helmersson, centerpartistikt regionråd, själv vågade kalkylera med.

– Äntligen en ökning till Kalmar län och våra stora behov av satsningar. Vi har under det senaste året argumenterat hårt att vi måste få ett ökat anslag till vårt län, vi har hittills haft lägre resurser per invånare än andra län i landet, kommenterar Helmersson i ett pressmeddelande.

– I den nationella planen ser jag cykelpott och satsning på det regionala järnvägsnätet vilket borde gynna de satsningar vi så väl behöver i det statliga nätet, säger Karin Helmersson.

Nu vidtar ett arbete att färdigställa ett förslag som utgår från det handlingsprogram för transportinfrastruktur som sedan tidigare är beslutat. Förslaget kommer tas vid Regionala Utvecklingsnämndens möte den 26 augusti och därefter skickas på remiss till länets kommuner.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt