Annons:

  • Seppo Lahti, Börje Eklund och Johnny Ebbesson, Sture Olofsson, Urban Wigren och Kurt-Ove Johansson fann varandra tack vare pandemin. Foto: Johanna Karlsson

  • 200 boulematcher har det nya kompisgänget hunnit med sedan april förra året. Foto: Johanna Karlsson

Grannarna fann varandra tack vare pandemin – boule blev nyckeln till vänskapen

Pandemin har helt klart satt sina spår på många olika sätt. De flesta skulle förmodligen inte klassas som positiva, men för ett gäng grannar i villaområdet vid Silverslätten i Hultsfred har nedstängningen av inomhusboulebanorna påverkat dem på ett sätt de inte hade räknat med.

Annons:

Stämningen är på topp på den lilla grusplanen i slutet av Rekrytgatan i Hultsfred. Strax innan klockan 15 droppar boulespelare in en efter en och hälsar hjärtligt på varandra. Det märks att det är ett kompisgäng som känner varandra väl. Ändå är det inte länge sedan grannarna i villaområdet började umgås i den här konstellationen. Nu träffas de varje vecka för att spela boule, och den här tisdagseftermiddagen ska de två lagen Rekrytstigen och Vaktstigen spela sin tvåhundrade match mot varandra.

– Det här är här för att stanna, det är något väldigt speciellt, säger Börje Eklund om vänskapen med de andra. 

"Har bott här hela tiden"

De är flera inbitna boulespelare som bor i samma villaområde. Ändå har de inte umgåtts något att tala om innan pandemin.

– Vi har bott här hela tiden, och vissa av oss är gamla klasskompisar, men vi har inte umgåtts innan det här, berättar de. 

Men så stängde inomhusboulebanorna i Hultsfred, och plötsligt föddes idén om att ordna med en egen bouleplan i villaområdet. Under våren ordnade de nya vännerna med grus, och i april förra året spelades den första matchen. Snart delade de upp sig i två fasta lag, utifrån gatorna de bor på. 

Umgås utanför boulebanan

Flera gånger i veckan träffas gänget och spelar boule tillsammans, och emellanåt har de även umgåtts utanför boulebanan och ordnat fester tillsammans. Ett tag när restriktionerna var som hårdast gjorde de uppehåll, men annars har de spelat i de flesta väder.

– Men jag tror inte vi har spelat i snö, skrattar Börje. 

Hur den tvåhundrade matchen gick är okänt i skrivande stund, men enligt vännernas väl dokumenterade matcher är det lag Vaktstigen som leder ligan med 105 poäng mot Rekrytstigens 93. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagenshultsfred.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt