Annons:

Målilla har gjort sitt val – ”Var inte ett alternativ”

Målilla GoIF Bandy kommer att spela i division ett kommande säsong. Foto: Stefan Härnström

Målilla har gjort sitt val – ”Var inte ett alternativ”

Målilla GoIF Bandy vann division två den gångna säsongen. Nu har klubben tagit ett definitivt beslut att det kommer bli division ett-spel på Venhagsvallen kommande säsong.

Annons:

Eter flera säsongers spel i division två är Målilla GoIF Bandy nu tillbaka i division ett. Laget kommer från en stark säsong där man vann division två. Mycket har talat för att rödvitt kommer att spela i division ett kommande säsong, men det definitiva beskedet kom först idag. Ett beslut har nu tagits att anmäla laget till division ett-spel.

I ett pressmeddelande skriver klubben så här:

”Vid söndagens upptaktsträff togs ett gemensamt beslut av ledare och spelare att anmäla sig till div 1 inför säsongen 2023/2024. Alla inblandade är medvetna om att det blir en svår säsong, inte minst matcherna mot Skirö AIK och Tjust, men att motivera spelarna att fortsätta i div 2, även om det är roligt att vinna, var inte ett alternativ”.

Det är i dagsläget oklart hur serieindelningen kommer att bli, men Målilla kan troligen förbereda sig på såväl derbymatcher som flera långväga motståndare.

”Nu får vi se hur serieindelningen blir, under förra säsongen var det 36 lag (3 serier x 12 lag) och förbundets önskemål är samma inför kommande säsong. Förbundet har också bestämt att till säsongen 2025/2026 skall div 1 bestå av 30 lag (3x10) samt att Allsvenskan skall minska från 16 till 14 lag. Innebär 8 lag mindre i div 1 2025/2026, en verklig utmaning att finnas i div 1 även då men det måste också bli målsättningen”, skriver Målilla GoIF Bandy.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt