Annons:

Intensiv helg väntar Målilla – spelar två matcher på hemmaplan

Nyförvärvet Lucas Eberhardsson finns inte tillgänglig när Målilla möter Jönköping i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Intensiv helg väntar Målilla – spelar två matcher på hemmaplan

Två matcher på tre dagar.
Det är en intensiv helg som väntar Målilla Bandy.
– Vi måste vara disciplinerade både offensivt och defensivt, säger tränaren Johnny Quiros.

Annons:

Målilla Bandy går in i en intensiv helg fylld av matcher där de kommer spela två hemmamatcher. Jönköping på fredag och Åtvidaberg på söndag. 

– Det blir full fart från fredag kväll till söndag. Lördagen kommer ägnas åt att analysera fredagens match och lägga upp taktiken inför söndagens match, säger Johnny Quiros.

"Möter två bra lag"

Han räknar med två tuffa hemmamatcher då Jönköping leder serien och står på maximala tio poäng efter fem omgångar och har 33–17 i målskillnad.

– Det är inget snack om att det blir en tuff utmaning för oss. De är en av favoriterna till att vinna serien, säger Johny Quiros.

På söndag ska de ta sig an Åtvidaberg, som har tre segrar och en förlust som facit.

– Det är också ett lag som tippas hamna på övre halvan i tabellen, säger Quiros och fortsätter:

– Vår förhoppning är givetvis att vi ska vara med på övre halvan och det är viktigt att vi har fullt fokus på fredagens match i första hand. Det är två bra lag som vi möter och vi måste vara disciplinerade både offensivt och defensivt, sätta chanserna vi får och inte bjuda på något. Det räcker inte med att två spelare har en bra dag, det gäller att kollektivet kommer igång.

Eberhardsson spelar inte

Efter den svaga insatsen och 4–8-förlusten mot Stjärnan studsade Målilla tillbaka och slog BK Bore med 9–5.

– Där fick vi ett kvitto på vad vi kan. Det var platt fall när vi mötte Stjärnan, det var skönt att kunde komma tillbaka. Första halvtimmen var det bästa vi presterat i år, sen släppte vi upp dem och där finns det lite att jobba med. Kan vi bara få till spelet som vi hade första halvtimmen så har vi god chans att störa båda Jönköping och Åtvidaberg. På pappret möter vi två väldigt bra lag.

Lucas Eberhardsson är bortrest och missar fredagens match. Några spelare har varit krassliga i veckan och deras medverkan är osäker. Tobias Petersson, som gjorde fyra av lagets nio mål i senaste matchen, är en av spelarna som varit sjuk.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt