Annons:

Drömstart för Målilla – målvakten storspelade

Alfred Karlsson briljerade mellan stolparna i Målillas segermatch i kväll.

Drömstart för Målilla – målvakten storspelade

Målilla Bandy var tidvis utspelat mot Åby/Tjureda i kvällens premiär. Men vad gjorde det när man hade Alfred Karlsson i målet? Karlsson motade skott efter skott och Målilla vann med 3-1 (1-0).
– Han var fantastisk, säger tränaren Ove Nilsson.

Annons:

11-3 i skott, 12-6 i hörnor och ett massivt spelövertag för Åby/Tjureda. Det hindrade inte Målilla från att ta två poäng i kvällens bandypremiär.

– Det är en riktig krigarseger. De har mycket boll, men ”Affe” gör en fantastisk match i målet. Vi håller ihop försvaret skapligt och står upp bra. Sedan har vi bra omställningar och gjorde mål på dem. De har mycket hörnor och de var lite hetare än vad vi var.

 Missade en straff

Åby/Tjureda hade alltså tolv hörnor utan att få utdelning.

– Det brukar vara så att man får in någon hörna förr eller senare, men så blev det inte.

Målilla fick en kanonstart sedan Arvid Johansson satte 1-0 efter fem minuter. Målilla kostade även på sig att missa en straff före pausvilan. I andra fick man återigen utdelning direkt. Efter två minuter nätade Anatoly Suzdalev och tio minuter senare slog samme Suzdalev till igen.

 "Starkt gjort"

Åby/Tjureda reducerade med 25 minuter kvar, men Målilla höll undan.

– Med de förutsättningar vi har gör vi en riktigt bra match. Jag är mest nöjd med att vi tar två poäng och får en bra start på säsongen. Det var tufft motstånd i dag och jag tycker att det var starkt gjort av oss. Vi kan gå stärkta ur det här.

Alfred Karlsson var matchens gigant. Beröm går även till backen Avon van Dyck.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt