Annons:

Stark vändning av Målilla – gjorde fyra mål sista 15

Eric Sundberg nätade tre gånger om i 6-4-segern. Foto: Ossian Mathiasson

Stark vändning av Målilla – gjorde fyra mål sista 15

Målilla Bandy är ett vinnande lag på annandagen. Men det satt hårt. 2-4 förvandlades till 6-4 under matchens sista 15 minuter. – Vi vet att vi kan vända, säger tränaren Ove Nilsson.

Annons:

Målilla Bandy hamnade i ordentligt trångmål i annandagsmötet mot Fredriksbergs BK. Gästerna tog ledningen redan efter två minuter och ökade på till 2-0 efter en kvart.

Eric Sundberg reducerade till 2-1, men när speltiden närmade sig en halvtimme kom 3-1 för Blekingeklubben. Comebackande Erik Karlsson såg dock till att Målilla gick in till pausvila med endast ett uddamålsunderläge.

– Det var svårspelat, regn och lite snö blandat och det gjorde isen rätt hoppig och sådär. Det kändes som att de hade en fördel av det. Jag tycker också att vi släpper lite för billiga mål i första halvlek, säger Målillas tränare Ove Nilsson. 

Sen vändning

Målilla inledde sedan andra halvlek starkt men fick ingen utdelning.

– Första 10-15 är riktigt bra och det är rena frilägen vi missar. Sedan får de två straffar som vi räddar, men i övrigt hade de inte några farligheter, inte mycket mer än de gjorde mål på. Vi hade mycket mer än dem. 

Fredriksberg gjorde 4-2 och då såg det jobbigt ut för de rödvita. Men en imponerande slutforcering vände på allt. Eric Sundberg gjorde 3-4 i 75:e, Eric Karlström 4-4 i 80:e och en minut senare kom Sundbergs tredje mål för dagen, som betydde 5-4. 

Som grädde på moset gjorde Eric Karlström 6-4 i slutminuterna.

– Jag vet inte varför de blev så, men vi vet att vi kan vända och vi krigar på. Vi gav inte upp och konditionen tog nog ut sin rätt lite, det kändes som att de tröttnade en aning. Det känns onödigt att vi inte gjorde fler mål tidigare, vi hade mycket chanser, men det är starkt av oss att vända. Vi viker inte ned oss, säger Ove Nilsson och fortsätter:

– Det är alltid roligt att vinna på annandagen, det var lite mer folk än på de tidigare matcherna. 

Tremålsskytten Eric Sundberg berömdes. 

– Annars var det en stark laginsats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt