Annons:

Klar förlust för Målilla – toppstriden tätnar

Eric Karlström stod för en assist i kvällens match. Foto: Arkivbild

Klar förlust för Målilla – toppstriden tätnar

Målilla Bandy förlorade kvällens match mot Waggeryd med 5-2 (2-0). Det gör att toppen i tabellen tätnar rejält. Waggeryd har nu fem poäng upp till Målilla – och fyra matcher mindre spelade.

Annons:

Den mycket haltande tabellen är på väg att få en dramatisk avslutning. Waggeryd vann alltså kvällens toppmöte med klara siffror och går faktiskt upp i serieledning om man vinner sina hängmatcher.

Målilla är visserligen kvar i topp trots kvällens förlust – men tvåan, trean och fyran har färre spelade matcher och kan passera.

 "De var hetare än oss"

I kvällens match var Waggeryd helt enkelt snäppet vassare än Målilla. Det mer rutinerade hemmalaget spelade med större tyngd och vann rättvist. Waggeryd hade 2-0 i paus och satte 3-0 tidigt i andra. Målilla klev upp till 3-2 – men efter ett nytt mål från Waggeryd var matchen avgjord.

– Vi mötte ett bättre lag helt enkelt. De var hetare än oss så det är inte så mycket att säga om. Vi kändes lite valpiga i dag. Det är svårt att säga vad det beror på, det känns som att vi tappat lite och har inte samma självförtroende. Det har naggats lite efter en bra start på säsongen. I dag hade vi flera avslut i ribban och vi måste ha turen med oss om vi ska vinna en sådan här match, säger tränare Ove Nilsson som berömde motståndaren:

– Waggeryd har tagit sig och blivit bättre, helt klart. De har slagit de andra topplagen också.

Hur ser du på toppstriden?

– Vi tar match för match och försöker utvecklas varje match. Vi försökte ändra lite på spelet i dag, men det var svårt. Det blev inte jättemycket bättre.

Leo Stolt och Erik Karlsson blev målskyttar för rödvitt. Eric Sundberg och Eric Karlström stod för framspelningarna. Ingen i laget tilldelas beröm.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt