Annons:

Dennis Häll var en av Vartas bästa spelare när laget missade avancemang till Allsvenskan. Foto: Stefan Härnström

Varta missade avancemang i skiljeserie

Det blev en tung lördag för Varta BK i Gislaved. Örgryte IS vände och vann och därmed missar Varta avancemang till Allsvenskan. Segersiffrorna i skiljeserien skrevs till 4-1.

Annons:

Varta fick en drömstart på den avgörande kvalmatchen där man slog Örgryte med hela 12-6 i den första matchen. 3-2 i den första serien följdes av två oavgjorda omgångar innan Varta vann sista serien med hela 5-0. Individuellt imponerade Robin Rehn stort med 919 poäng. Utöver det var fyra lirare över 800: Dennis Häll, Patrik Svensson, Johan Waxegård och Christer Rylander.

Tyvärr fick Örgryte revansch direkt. I match nummer två gick man fram till 7-3 efter två serier och gasade sedan ifrån till 15-5. Där kom inte Varta upp i samma nivå och bara Oscar Svensson och Robin Rehn nådde 800 poäng.

I och med det tvingade Örgryte fram ett avgörande skiljeset och där bibehöll man sin form. Poängen slutade 1607-1562 till Örgrytes favör och matchen blev 4-1. Tre Varta-spelare var över 200 poäng: Dennis Häll, Stefan Bergggen och Per Höglander.

För Varta innebär dagens resultat att man är kvar i division ett nästa säsong.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt