Annons:

Det blev inget avancemang för Oscar Svensson och hans Varta. Foto: Stefan Härnström

Tufft uttåg för Varta – nu lämnar lagledaren posten

Varta var en skiljeserie ifrån avancemang till Allsvenskan. Man hade greppet i skiljeserien – men Örgryte kom tillbaka och vann. Lagledaren Johan Glimståhl var bedrövad efter matchen.
– Så nära, men ändå så långt borta, säger han.

Annons:

Som vi berättade tidigare idag fick Varta en drömstart på den avgörande kvalmatchen mot Örgryte med en klar 12-6-seger i första. I andra kom Örgryte tillbaka starkt och tvingade fram en skiljeserie.

– Första matchen hade vi en plan om hur vi skulle spela och då fungerar det. I andra tycker vi inte att det blir de förändringar som vi hade förväntat oss på underlaget. Det blev lite torrare och vi hade svårt att komma in i spelet. I slutet av den matchen sa vi att vi skulle testa materialet för att komma heta till skiljeserien.

"Känns hårt"

Varta inledde skiljeserien bäst och var i ledningen.

– Skiljeserien öppnar vi riktigt bra och har matchen i vår egen hand på två banor och i totalen, men sedan släpper vi någon tomruta och de får några strikerader. Det är tufft och det känns hårt. Det var en jämn match och små marginaler. Örgryte gör det riktigt bra.

Känner du att ni kunde ha gjort något annorlunda?

– Inte mer än att vi är lite för klena på materialval, vi går på det lite för sent. Där är de lite hetare än oss och det är det som avgör vill jag påstå.

 Avgår som lagledare

Örgryte vann skiljeserien med 4-1. För Varta blir det nu fortsatt spel i division ett. Johan Glimståhl meddelar att han gjort sitt som lagledare.

– Jag siktar på att vässa mitt eget spel nästa år istället och vill fajtas som spelare. Målet måste vara att kvala uppåt igen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt