Annons:

Robin Rehn var bäst i Vartas hemmapremiär. Foto: Arkivbild

Klar seger för Varta i premiären i nya hemmahallen: "Gör ingen jättematch"

Varta BK är uppe i Allsvenskan. Hemmamatchernas spelas dock i Vimmerby – och på lördagen var det dags för första matchen i nya hemmahallen.
– Det kändes speciellt, säger Robin Rehn efter 15-5-segern.

Annons:

Varta BK, som i år spelar sina hemmamatcher i Vimmerby under sin historiskt första allsvenska säsong, hade inga problem att vinna mot gästerna från Malmö. Kulladals BS F1 hade inget att komma med och Varta tog tidigt ett stadigt grepp om matchen.

Den första serien slutade 4-1 till Varta och den andra vann man med 3-2. Ledningen då var klara 7-3 och de två efterföljande serierna slutade också 4-1 till Varta. 

Kägelpoängen blev överlägsna 6 480 mot 6 129.

– Det var hemmapremiär, men väldigt speciellt förstås att det var i Vimmerby. Vi var några som pratade om det innan att det skulle bli väldigt annorlunda att spela hemmapremiären i Vimmerby. Sett bakåt har det inte varit vår hemmahall, så det blir speciellt. Vi hade en del supportrar som fanns på på plats och det var kul, säger Robin Rehn efter hemmapremiären.

"Var nog ett undantag"

Robin Rehn tyckte att det kändes helt okej, även om Varta inte gjorde någon jättematch.

– Det kändes ändå helt okej. Vi gör ingen jättematch, men vi vinner klart så det är betryggande.

Var det ett svar på att ni håller på den här nivån?

– Det vågar jag inte säga ännu. Vi mötte ett Kulladal som saknade sju spelare från sitt farmarlag, så jag vill inte dra för stora växlar av det här. Vi hade vunnit matchen över tre serier och varenda match lär blir tuff. Det här var nog ett undantag är min gissning.

Vad gör att ni vinner så klart?

– Vi var ett bättre lag. Det var inget snack om det.

Uppehåll i två veckor

Robin Rehn slog 909 och var bäst i Varta med det.

– Det var skönt. Jag är inte jättepigg på att prata om det, men jag misslyckades förra helgen och det var skönt att få rätta till felen från i Nässjö.

Nu väntar uppehåll för Varta i två veckor.

– Efter uppehållet har vi sammandrag, så nu är det fullt fokus på det. Vi får inte spela på vår hemmaprofil, så det gäller att förbereda oss så gott vi kan tills dess. Sammandragen är viktiga och speciellt sammandrag på hemmaplan, så då är det viktigt att ta poäng. Vi möter Örgryte också, som vi förlorade den sista kvalmatchen mot. Vi har revansch att utkräva på dem.

Fakta

Varta BK: Robin Rehn 909 poäng (4 serier), Daniel Rehn 879 (4) Per Höglander 831 (4), Dennis Häll 814 (4), Oscar Svensson 800 (4), Stefan Berggren 789 (4), Patrik Svensson 570 (3), Christer Rylander 517 (3), Johan Waxegård 371 (2).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt