Annons:

VBK RAMLAR UR ALLSVENSKAN –

Frida Sethssons Vimmerby BK ramlar ur Allsvenskan. Foto: Simon Henriksson

VBK RAMLAR UR ALLSVENSKAN – "TÄVLINGSHJÄRTAT GRÅTER"

En lång epok är över. Vimmerby BK ramlar ur Allsvenskan i bowling.
– Mitt tävlingshjärta gråter och lider, men det behöver inte vara dåligt för föreningen, säger VBK:s Frida Sethsson.

Annons:

Den klassiska klyschan går att använda. Det är förstås inte dagens insatser som gör att Vimmerby BK ramlar ur Allsvenskan. Men 15-5 mot BK Tegnér och 17-3 mot BK Taifun gjorde det definitivt.

VBK:s tid i Allsvenskan är förbi. 

– Det är inte kul någonstans. Mitt tävlingshjärta gråter och lider, men det finns större bekymmer. Det krigas i Ukraina. Man behöver inte vara Einstein för att se att vi har levt på lånad tid länge och hankat oss fram. Nu är det så här och det är bara att acceptera. Jag tror inte att det är dåligt för föreningen. Jag hoppas på en nystart och ser fram emot nästa säsong. Vi har slutat krusa folk och det är verkligen de spelare som vill vara med som är med, säger Frida Sethsson efter degraderingen. 

Att åka runt att vara ett stryklag är inget hon kommer sakna.

– Det har varit ett tappert lag i år, men vi har inte räckt till. Vi fattar det, men vi har valt att inte lägga oss ned och dö. Vi har inte världens bästa förutsättningar hemma. Egenskaperna i vår hall är speciella och vi får det tufft.

Inget snack

I lördagens matcher var det aldrig något snack. 

– Taifun gör klubbrekord. Det blir lite som att när lagen möter oss, så vet de om att vi ligger sist och kan spela helt avslappnat. Så här bra har Taifun inte spelat på hela säsongen. Det är bara att gratulera och lyfta på hatten. Vi räcker inte till i Allsvenskan. Vi täcker rutor och sådär, men de strajkar klart mer än oss. Jag väljer att lyfta på hatten.

Inte heller mot Tegnér hade man något att sätta emot.

– De ska kvala till Elitserien. Det finns inte så mycket att säga.

Blickar framåt

Frida Sethsson ville ändå blicka framåt och såg möjligheter för att något gott kan komma ur det här.

– Det har varit lånad tid länge. Nu får vi acceptera det här och jag ser som sagt redan fram emot nästa säsong. Vi har med oss tre juniorer och Axton (Sandberg) är bara elva år.

Fakta

Poängbäst mot Taifun:

Robin Stefansson 849 (4), Peter Thorstensson 839 (4), Daniel Stefansson 835 (4), Frida Sethsson 833 (4), Morgan Holmström 796 (4).

Poängbäst mot Tegnér:

Daniel Stefansson 914 (4), Hampus Thorstensson 895 (4), Morgan Holmström 869 (4), Peter Thorstensson 804 (4), Loke Söderström 767 (4).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt