Annons:

Stort discgolfevent i Storebro i helgen:

Andreas Linder säger att intresset är stort inför helgens discgolfevent i Storebro. Foto: Arkivbild

Stort discgolfevent i Storebro i helgen: "Blir fullt pådrag"

Storebro IF:s satsning på en discgolfbana har blivit en succé. I helgen blir det ett stort discgolfevent på Bruksvallen.
– Alla platser är uppbokade, säger Andreas Linder.

Annons:

Succén har blivit både omedelbar och total. Nu vill Storebro IF utveckla och väcka intresset ännu mer för discgolf. I helgen är det dags för ett stort event där instruktören Emil Isaksson kommer till Bruksvallen. Han har en gedigen meritlista med bland annat fyra vinster på Europatouren och deltagande i både EM och VM. Fokus ligger på både praktik och teori.

– Vi släppte 40 platser till det här och kommer ha helt fullt hus på lördag. Alla platser vi släppte är uppbokade och vi har till och med gjort en liten reservlista. Det blir fullt pådrag på Bruksvallen med aktiviteter hela tiden, berättar Andreas Linder.

De intresserade kommer från Vimmerby, Hultsfred, Storebro, Mariannelund och så vidare. 

– Det kommer personer från hela vårt upptagningsområde. Det ska bli skitkul. Vi hade hoppats på 20 deltagare, men fyllde vår maxkvot ganska snabbt.

Smålandstouren på besök

Helgen efter det blir det ännu mer discgolf i Storebro. Då kommer Smålandstouren på besök.

– Så det här blir en generalrepetition inför det. Då är det 90 tävlande och en runda på förmiddagen och en på eftermiddagen. Då kommer det vara svenska mästare på plats och fullt pådrag här.

Vad säger du om intresset för discgolfen?

– Det är helt otroligt. Vi har gjort ett överslag över registrerade rundor och ligger på mellan 12 000 och 13 000. Vi har flera träningsgrupper igång med fokus på ungdomar, tjejer och nybörjare. Uppslutningen är jättebra.

Är du överraskad?

– Både ja och nej. När jag går till mig själv och hur snabbt jag blev så biten, så är jag det inte. Samtidigt är jag överraskad över att spänner så vitt över alla åldrar och folk som man normalt inte sett i de här sammanhangen. Discgolf är som ett kinderägg i upplevelse. 

"Stort uppsving"

Snart har den egna veckotouren avslutning – men tro för den sakens skull inte att säsongen är helt över.

– Man får vara lite finurlig på vintern. Klart det är lite nördigt då, men det är bara på med mössan så kör vi. Det kommer inte stanna av. 

Satsningen på discgolf har betytt mycket för klubbens medlemsantal.

– Vi har sett ett stort uppsving. I ett större perspektiv är det inte bara självbevarelsedrift, utan det är för hela samhällets skull. Vi som förening har ett jätteansvar i det här men också en möjlighet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt