Annons:

  • Vasaloppsspinningen tillbaka efter flera års uppehåll – fullsatt direkt

    21 deltagare och två instruktörer genomförde Vasaloppsspinningen i Hultsfred under drygt fyra timmar på söndagen. Foto: Provat

  • Vasaloppsspinningen tillbaka efter flera års uppehåll – fullsatt direkt

Vasaloppsspinningen tillbaka efter flera års uppehåll – fullsatt direkt

Efter flera års uppehåll var Vasaloppsspinningen i Hultsfred tillbaka i år. Samtliga 21 platser var uppbokade.
– Vi har fått mycket positiv kritik, säger instruktören Alexander Henningsson.

Annons:

Klockan 8.00 på söndagsmorgonen, samtidigt som Vasaloppsåkarna gav sig i väg, satte man sig på cyklarna i Hagadals sporthall.

Blåste liv i det igen

De två instruktörerna, Kicki och Alexander Henningsson, turades om under de dryga fyra timmarna som det tog för Vasaloppssegraren, norrmannen Andreas Nygaard, att ta sig från Sälen till Mora, med att uppmuntra och pusha cyklisterna.

Senast Vasaloppsspinningen anordnades i Hultsfred var för fyra-fem år sedan.

– Intresset dalade och då körde vi Spin of Hope i några år i stället. I fjol var det inte många som kom på Spin of Hope, då valde vi att försöka blåsa liv i Vasaloppsspinningen igen, säger instruktören Alexander Henningsson.

"Vi ska köra igen"

Samtliga 21 platser var uppbokade till helgen spinningevent och det gick snabbt att få startfältet fullsatt.

– Det blev superlyckat. Det tog bara två dagar innan alla cyklar var fulla. Vi hade folk på kö, fler hade kunnat vara med om vi hade haft fler cyklar, säger Alexander Henningsson och får medhåll av mamma Kicki Henningsson.

– Vid Spin of Hope kör man i lag och alla intäkter går till Barncancerfonden. Den här är en egen utmaning, en rolig grej för att se hur mycket man orkar köra, säger Kicki Henningsson.

Hur går tankarna inför nästa år?

– Fullt ös, vi ska köra igen. Vi vill gärna utveckla det på något sätt, antingen med fler cyklar eller någon annan aktivitet runt omkring, säger Alexander.

Kicki Henningsson lägger till:

– Till nästa år ska vi försöka hitta några fler cyklar och kanske sätta in några roddmaskiner. Vi ska kolla om det finns intresse att utöka programmet. I bordtennishallen har vi jättemycket plats, säger Kicki Henningsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt