Annons:

  • Lyckad tävling för Hultsfreds SS – så många guldtider tog föreningen

    Helgens tävling, Solkustsim, i Hagadal lockade 50 simmare från fem olika klubbar i Kalmar län. Foto: Privat

  • Lyckad tävling för Hultsfreds SS – så många guldtider tog föreningen

    Många funktionärer la ner ett stort jobb under helgens tävling.

  • Lyckad tävling för Hultsfreds SS – så många guldtider tog föreningen

    Hemmaföreningen Hultsfreds SS plockade fyra guldtider, en silvertid och sex bronstider.

Lyckad tävling för Hultsfreds SS – så många guldtider tog föreningen

Fyra guldtider, en silvertid, sex bronstider och brons på lagkappen. Hultsfreds simsällskap gjorde bra ifrån sig vid simtävlingen Solkustsim i Hagadals simhall.

Annons:

För andra året i rad anordnades simtävlingen Solkustsim i Hagadals simhall. Den går ut på att simmarna tävlar mot stipulationstider (uppsatta tider) för att nå en viss tid och en medalj i antingen guld, silver eller brons.

Förra året hade de inte mindre än 316 individuella starter och elva lagkappslag. Till årets tävling skedde det en liten minskning med 234 individuella starter, fyra lagkappslag och sammanlagt 50 simmare från fem klubbar i Kalmar län (Oskarshamn, Blåkulla, Västervik, Kalmar och Hultsfred).

15 simmare från Hultsfred

Hultsfreds SS kom till start med 15 simmare och den yngsta simmaren var Olivia Johansson, född 2010, från Målilla. Föreningen lyckades kamma hem fyra guldtider, en silvertid, sex bronstider och brons på lagkappen.

– För många simmare är detta första gången som de står på pallen på en simtävling, säger Lotta Havskog från Hultsfreds simsällskap. 

För att kunna anordna tävlingen går föreningarna ihop och hjälper till med funktionärer. 

– Vi hade runt 20 funktionärer runt bassängen och mellan tio och tolv personer som hjälper till med fikafixande och liknande. Allt detta bygger på ideellt arbete och det är ett bevis på hur bra det blir när små klubbar samarbetar. All tidtagsutrustning fick vi låna från Oskarshamn då vi inte har möjlighet att införskaffa den på egen hand, säger Havskog. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt