Annons:

  • Världsmästare på besök i Vimmerby

    Michelle Holmlund, världsmästare i träningslydnad, besökte Vimmerby Brukshundsklubb under helgen för att lära ut träningslydnad.

  • Världsmästare på besök i Vimmerby

    Michelle Holmlund vann individuellt VM i Träningslydnad tidigare i år.

  • Världsmästare på besök i Vimmerby

    Moa Brännlund och Sanna Hultqvist är båda medlemmar i brukshundsklubben och fixade hit Michelle Holmlund. - Jag såg tävlingen när hon vann. Det var magiskt, säger Moa Brännlund.

  • Världsmästare på besök i Vimmerby

    Michelle Holmlund instruerar en medlem med hund.

  • Världsmästare på besök i Vimmerby

    Monica Olsson var med och lyssnade på när undervisningen var igång.

Världsmästare på besök i Vimmerby

Vimmerby brukshundsklubb hade på lördagen bjudit in Michelle Holmlund som i år blev världsmästare i tävlingsdressyr. Under helgen lär hon ut tävlingslydnad.

Annons:

Regnet öser ner men troget står hund, hundägare och världsmästaren Michelle Holmlund mitt på gräsplanen vid brukshundsklubben i Vimmerby. Flera personer har tagit sig hit för att se och lära även om de inte har egen hund att träna med just idag. Michelle Holmlund blev i år världsmästare i tävlingslydnad och förde även landslaget till en första plats.

– Det är första gången jag är i Vimmerby och det är jättekul att jag får uppdrag så här långt bort, säger hon.

 Tränar mental styrka

Hon avslöjar att efter hon blev världsmästare har hon fått många förfrågningar även utomlands. Det tycker hon är spännande.

– När jag vann öppnades nya dörrar och det är otroligt spännande. Jag bor i Stockholm egentligen.

Hennes styrka i att leda hundarna på tävlingsbanan är hennes mentala styrka. Några av brukshundsklubbens medlemmar menar att hon befinner sig i en bubbla tillsammans med hunden när de är på banan och det är ett mål som flera av medlemmarna vill nå.

– Jag tränar mycket på min egen mentala styrka. Man kan se det som att jag servar i depån och hunden är formel 1 föraren. Jag ska ge honom den information han behöver och då kan inte min nervositet stå i vägen för det. Knepet är att hundarna ska känna sig fantastiska i det de gör.

 Går in i tävlingsbubbla

Michelle Holmlund har hållit på med hundträning sedan hon var tolv år och därifrån har hon hela tiden tagit steget vidare.

- Jag har alltid varit målmedveten och jag vill utvecklas hela tiden, säger hon.

Medlemmarna på brukshundsklubben vill också utvecklas vilket är varför de är här idag.

- De har själva fått bestämma vad de vill ha hjälp med. Alla är på olika nivåer och har olika hundar. Det är kul, säger Monica Olsson som är aktiv medlem.

 Viktigt med relation till sin hund

Monica Olsson menar att det är viktigt att skapa en relation med sin hund.

– Att stå och kasta en pinne en stund i skogen i all ära men de flesta hundar vill jobba beroende på hur de är framavlade. De mår bra av att arbeta med både sin nos och sin ägare. Man behöver ju inte ha ambitionen att bli bäst i världen utan att få en bra kontakt med sin hund.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt