Annons:

  • Hultsfreds FK höll sin ungdomsavslutning i Valhalls biosalong på lördagen. Foto: Privat

Fotbollsintresset bland unga i Hultsfred har ökat under pandemin

Antalet fotbollsspelande ungdomar i Hultsfreds FK har – tro det eller ej – ökat under coronapandemin.
– Vi har gått från 230 ungdomar innan pandemin till över 300 ungdomar, säger Patric Engqvist, ordförande i ungdomsutskottet i HFK. 

Annons:

Alla ungdomslag i Hultsfreds FK hade egna avslutningar på grund av pandemin i fjol. I år anordnade klubbens ungdomssektion en gemensam och trivsam ungdomsavslutning i biosalongen i Valhall på lördagen. 

– I år var det möjligt att ha en gemensam avslutning med nuvarande restriktioner som vi följer. Alla som kommer måste vara symtomfria så vi kände oss trygga med att genomföra evenemanget, säger Patric Engqvist. 

HFK:s ungdomsverksamhet innehåller tolv åldersgrupper med cirka 16 lag där flera åldersgrupper har två lag. Många guldmedaljer delades ut på ungdomsavslutningen, vilket vittnar om god träningsnärvaro. 

– Då har man tränat över 90 procent av träningstillfällena. Det är positivt att det finns många träningsflitiga barn och ungdomar i föreningen. För mig som ordförande är det superkul att få träffa så många spelare och ledare på det här sättet, säger Engqvist.

Passerat 300 spelare på ungdomssidan

Att klubben har drygt 300 aktiva barn och ungdomar i sin verksamhet ser Engqvist som en styrka. 

– Det vi mäter i HFK är antalet ungdomar vi har i omlopp så vi mäter inte om ett lag vinner en serie, vilket är totalt ointressant. Det som har varit roligt under pandemin är att vi har gått från 230 ungdomar innan pandemin till över 300 ungdomar under pandemin. Det är ett tydligt resultat på att vi har en bra verksamhet med engagerade ledare och föräldrar. Det gör att det blir kul att komma till träningarna och det blir ett gäng och kamratskap som man inte vill vara utan.

Det finns dessutom en ungdomssatsning på seniorsidan som är värd att uppmärksamma.

– På herrsidan ser vi att många yngre killar från de egna leden har kommit upp i seniortruppen. Jag hoppas verkligen att HFK orkar hålla i ungdomssatsningen på seniorsidan, då blir vi väldigt självförsörjande på mycket bra fotbollsspelare. 

Han vill också framhålla det arbete som Hultsfreds kommun gör. 

– Kommunen är en jättebra part till oss. Samarbetet som vi har med kultur- och fritidsförvaltningen och personerna som håller på med planskötseln är guld värt för oss. De ger oss de allra bästa förutsättningarna i världen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt