Annons:

Samarbetet upphör efter 21 år: ”Längesen jag kände mig så sviken”

VSGF/JAIK:s herrlag är från och med nu ett minne blott då föreningarna ska stå på egna ben. Adis Mulisic i VSGF riktar kritik mot JAIK:s hantering av uppbrottet. Foto: Pixabay

Samarbetet upphör efter 21 år: ”Längesen jag kände mig så sviken”

Fotbollssamarbetet mellan Virserums SGF och Järnforsens AIK upphör efter 21 år. Adis Mulisic i VSGF är kritisk till hur JAIK har hanterat uppbrottet. 
– Vi blev så chockade. Det var längesen jag kände mig så sviken, säger Adis Mulisic. 

Annons:

Fotbollsbomben briserade i helgen. Järnforsens AIK har valt att bryta upp det 21 år gamla samarbetet med Virserums SGF inför kommande säsong och båda klubbarna kommer från och med nu köra på egen hand. VSGF har anmält ett lag till division 6 och JAIK ska spela i en reservlagsserie. 

Adis Mulisic i VSGF:s sportgrupp meddelar att samarbetet är ett minne blott efter att JAIK tagit initiativ till att gå isär.

– Det är helt och hållet JAIK:s initiativ. Vi fick på ryktesvägar reda på att något var på gång för tre-fyra veckor sedan, då ringde vi upp en spelare från Järnforsen och fick allting bekräftat. Vi hade redan haft flera möten med JAIK utan att vi överhuvudtaget kände till det. Planeringen för nästa år låg framme på våra möten och vi hade inte hört ett ljud om att de hade de här tankarna. Det är de som har tagit beslutet och vi är inte alls med på detta. Vi blev så chockade. Det var längesen jag kände mig så sviken, säger Adis Mulisic. 

Är det några enskilda personer i JAIK som du är besviken på?

– Ja, det finns personer som har suttit mitt emot mig på möten och hållit tyst om planerna. De har i stort sett ljugit mig rakt upp i ansiktet men jag kommer aldrig säga några namn men jag tror säkert att vissa känner sig träffade.

"Kommer hänga i ett bra tag"

VSGF var inställda på att fortsätta med samarbetet och gå in på det 22:e året med JAIK. Nu får klubbarna stå på egna ben. 

– Planen låg framme för hur vi skulle göra till nästa säsong och det var inget annat snack i samband med våra diskussioner. Vi har haft ett ganska gott samarbete i 21 år och sedan gör de på det här sättet. Det hade varit värt ett bättre avslut på vårt samarbete. 

Hur ser du på uppbrottet?

– Hade vi kunnat sätta oss ner och diskutera innan de tar ett sådant beslut bakom våra ryggar så hade det känts betydligt bättre än vad det gör i dag. Det här kommer hänga i ett bra tag och vara svårt att smälta. För lokalfotbollens utveckling är det inte bra, sedan är det jätteroligt att fler samhällen startar upp lag men det kommer bara bli en jakt på spelare mellan klubbarna. 

Hur ser du på att samarbetet tar slut efter 21 år?

– Det är det som jag har svårast att ta, det är klart att det kan bli ett avslut men inte på det här sättet. Hanteringen är det som biter mest och gör mig så besviken. Tillvägagångsättet är inte okej. 

Tittar på ny tränarlösning

VSGF blickar framåt och gör sig redo för en ny säsong i division 6. 

– Vi har en fantastisk ungdomsverksamhet som vi kommer fortsätta ta hand om. Det är många unga som har börjat spela fotboll och vi har ett ungdomslag med spelare födda 2006 och 2007 som vi ska försöka ta med oss upp till a-laget. Det har varit mellan 16 och 18 spelare på inomhusträningarna. Vi har haft tre nya killar som har tränat med oss plus att vi har två-tre intressanta namn som är på väg in, men inget är klart. 

Tränaren Joakim Svensson har lämnat till förmån för återuppstådda Mörlunda GIF, som siktar på spel i division 6 2022. VSGF är på väg att landa en ny tränarlösning. 

– Vi har två personer som vi jobbar ganska hårt med just nu vad gäller huvudtränare och assisterande tränare. Det finns även en liten chans till spel för den assisterande tränaren.

"Vi ser bara framåt"

Andreas Lövgren och Simon Rydén har lämnat till förmån för Målilla GoIF. Mulisic räknar med att spelarna från Järnforsen ska spela i just Järnforsen. 

– Vi kommer ställa ett seniorlag på benen och som det ser ut just nu så kommer det vara okej lag nästa år så det är inga konstigheter. Vi ser bara framåt och vi har en stark ungdomsverksamhet som vi ska ta tillvara på. Det gäller att hänga i med seniorerna några år till innan ungdomarna fyller på underifrån. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt