Annons:

NYCKELSPELAREN HAR BESTÄMT SIG – STANNAR I VIF

Ludwig Strömbom blir Vimmerby trogen 2022. Foto: Ossian Mathiasson

NYCKELSPELAREN HAR BESTÄMT SIG – STANNAR I VIF

Ludwig Strömbom fick stora delar av det gångna året förstört av en knäskada. Nu har han bestämt sig för en fortsättning i Vimmerby IF.
– Det är skönt att det är klart, men det har varit mycket funderingar och framförallt på konstgräset, säger han.

Annons:

Det nya konstgräset på Arena Ceos har försenats flera gånger om och i år valde Vimmerby att flytta sina matcher till Storebro med tanke på skaderisken. En som funderat ett extra varv på sin framtid i VIF på grund av konstgräsets skick är Ludwig Strömbom som fick stora delar av 2021 förstört av en knäskada.

– Jag gick sönder på grund konstgräset förmodligen och det nya är uppskjutet ännu mer, men vi kom fram till ett bra upplägg som passar mig och jag kör på med min sjukgymnast.

"Jag stressar ingenting"

Strömbom har genomgått dubbla operationer under året och det är oklart när han kan vara tillbaka på planen.

– Det är sex veckor sedan jag opererade mig, men jag har fortfarande lite småont. Jag ser en framtid i alla fall.

När kan du vara tillbaka för fullt?

– Just nu vet jag inte. Jag har ingen stress och kommer göra det här för att bli hel och ta min tid. Blir det i februari eller i maj, det skiter jag i. Jag stressar ingenting.

Det är menisken som spökat.

– Första gången opererade de menisken, men andra gången var det en plica i knäet som spökade. Jag vet själv knappt. Det är en grej som binder vätska som hamnade i kläm. De förminskade den så den blev normal igen.

Funderat på HFK

Strömbom har fört dialog med flera klubbar, bland annat Hultsfreds FK.

– Det har varit funderingar på att börja om och göra ett år på naturgräs. Jag har framförallt pratat med Hultsfred mest, men även Högsby och Ljungsbro. Men att komma till en högre klubb och inte kunna gå in för det hundra procent, det känns inte bra. Vimmerby kändes tryggast i det här läget.

Vad tror du om säsongen?

– Jag har inte sett något serieförslag än, men det ser jäkligt intressant ut. Vi har bra nyförvärv och det är bara hoppas vi kan få ihop det. Ska vi gå upp så är det nu känns det som. Vi har en ny idé och bra förutsättningar för det. Det känns bara positivt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt