Annons:

SK Lojal inledde säsongen i division 6 med att besegra Målilla GoIF med 3–1. Foto: Ossian Mathiasson

Lojal tog bekväm seger mot Målilla – Shehi stor segerorganisatör i derbyt

Seriefavoriten SK Lojal fick en kanonstart på division 6-säsongen och besegrade Målilla GoIF med 3–1. Nye tränaren Filip Ingemarsson var mycket nöjd med insatsen. 
– Jag tror att Målilla är nöjda med att det inte blev större siffror, säger Filip Ingemarsson. 

Annons:

Både Lojal och Målilla trillade ur division 5 i höstas och börjar nu om i den lägsta divisionen. Ett till stora delar namnkunnigt Lojal plockade tre poäng i kvällens premiärmatch mot Målilla GoIF på Knektavallen i Hultsfred. 

Lojal tog ledningen i 34:e minuten då Erik Ingemarsson knoppade in Jetmir Shehis frispark. Jetmir Shehi ökade sedan på till 2–0 strax före halvtid och satte 3–0 halvvägs in i andra halvlek. I matchens slutskede tröstmålade Målillas bäste spelare Daniel Skoog fram till slutresultatet 3–1. 

– Känslan är alltid bra efter en vinst. Vi spelar väldigt bra och styr matchen från minut ett till minut 95. Det enda negativa är att vi var lite loja i hemjobbet under de tio sista minuterna där de fick göra ett tröstmål. Det var en fantastisk match av alla spelare. Vi har otrolig individuell skicklighet och spelar tillsammans som ett lag. Målilla har inte så mycket att sätta emot och jag tror att Målilla är nöjda med att det inte blev större siffror, säger Filip Ingemarsson. 

"Vårt eget fel att de leder"

Målilla har inlett seriespelet med ett kryss och en förlust och gick in med en defensiv taktik till dagens match. 

– Vi vet att de har många duktiga fotbollsspelare och valde därför en defensiv uppställning som fungerade rätt bra. Det är dock vårt eget fel att de leder med 2–0 i halvtid. Vi frångår matchplanen genom att bli överambitiösa och ta initiativ till press i fel lägen, säger Johan Hägg och fortsätter:

– Andra halvlek är ganska lik första, de har mycket boll och skapar inte så mycket. Vi måste lära oss att gå framåt när bollen är slagen. Vi hade en bra period innan deras 3–0 där vi inte fick bort bollen efter fyra-fem hörnor. Vi reducerade i slutet och hade ytterligare ett bra läge. Vi gjorde vad vi kunde mot Lojal som är ett topplag i sexan. 

Bäst i Målilla var hårt arbetande Daniel Skoog. Jetmir Shehi fick beröm för sin insats med två mål och en assist. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt