Annons:

Lokala klubben satsar på juniorlag – han kliver in som tränare

Joakim Svensson kommer agera tränare för Hultsfreds FK:s nya juniorlag. Foto: Privat

Lokala klubben satsar på juniorlag – han kliver in som tränare

Hultsfreds FK har inte haft juniorlag på väldigt många år. Nu väljer division 4-klubben att anmäla ett lag till nästa säsongs J18-serie och laget kommer tränas av forne Mörlundatränaren Joakim Svensson. 
– Vi i föreningen ser det som en viktig och bra satsning, säger Joacim Johansson. 

Annons:

Hultsfreds FK är tillbaka i division 4 efter flera säsonger i division 5. Det är ett ungt och talangfullt lag som klubben har och det vill de ta tillvara på. 

Nu berättar Joacim Johansson att HFK har bestämt sig för att anmäla ett J18-lag till seriespel under 2023. 

– Vi gjorde ett liknande försök för några år sedan. Då var vi i samma läge med att vi hade åldersgrupper med ett ganska stort steg rakt upp till seniortruppen. Vi tog in Krister Borgh som juniorlagstränare och många av spelarna i det laget är en stor del av a-laget i dag, säger Joacim Johansson. 

Hultsfred kommer till spel med ett lag i division 4 och ett J18-lag. Hur det blir med b-lag är i dagsläget oklart. 

– Jag ska inte skriva det i sten men fokus kommer ligga på 18-årslaget och division 4-laget. Vi får efter frimånaden se var vi står, om vi behöver ett B-lag eller ytterligare ett pojklag. I J18 har vi möjlighet att ha fem överåriga. Skulle vi landa i att vi inte kommer ha ett b-lag så har man ändå möjlighet att lufta de som sitter på bänken i förra a-lagsmatchen. Vi besitter en stor trupp, säger Joacim Johansson. 

"Viktigt att sätta en ansvarig"

Joakim Svensson kommer vara tränare för J18-laget. Han var under den gångna säsongen huvudtränare för Mörlunda GIF, som gjorde comeback på den lokala fotbollsscenen. 

– Det är viktigt att sätta en ansvarig med bra profil och bra erfarenhet. Det är en meriterad och duktig tränare som har haft några av killarna tidigare, säger Johansson.

Laget är igång och tränar två pass i veckan redan nu.

– Det är en jätterolig satsning som vi inte har lyckats med tidigare år där det handlar om att täppa till glappet mellan ungdomsled och seniorled. Det är många som har försvunnit ut till andra klubbar eller valt att sluta.

Sist HFK hade ett juniorlag i seriespel var någonstans runt 2005–2006. 

– Juniorlagsbiten har inte funnits på många, många år i Hultsfreds FK:s regi även om vi gjorde ett försök för några år sedan. Vi hade en träningsgrupp men inget lag i juniorserie. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt